Обстріли Курахового: одна людина загинула, восьмеро людей поранені

Обстріли Курахового: одна людина загинула, восьмеро людей поранені

Оновлено
Обстріли Курахового: одна людина загинула, восьмеро людей поранені
. Наслідки обстрілу Курахового 29 серпня, Фото: Прокуратура Донецької області

Російські війська більш як п'ять разів за добу обстріляли житлові квартали Курахового, повідомив начальник Курахівської МВА Роман Падун. Атакували з артилерії центральну частину, житлові квартали. Близько четвертої ранку 30 серпня військові РФ завдали ракетного удару, поціливши в п'ятиповерховий житловий будинок. На місці вже закінчили пошукові роботи, з-під завалів дістали загиблу людину, ще восьмеро були поранені, розказав Суспільному Донбас Роман Падун.

Від самого ранку на місці ракетного обстрілу у Кураховому тривали пошукові роботи та розбір завалів.

За даними Донецької обласної прокуратури на 10 ранку, у Кураховому через обстріли поранені п'ятеро жінок та двоє чоловіків.

"П’ятеро жінок віком від 28 до 80 років та двоє чоловіків 25 та 32 років дістали тілесні ушкодження", — йдеться у повідомленні.

Згодом Роман Падун повідомив Суспільному про ще одного постраждалого місцевого жителя, який звернувся по допомогу.

"Внаслідок авіаракетного обстрілу загинула одна людина, ще вісім людей внаслідок обстрілів громади отримали поранення. Зранку це було пряме влучання ракети в багатоповерховий будинок. У будинку зруйновані п'ятий та четвертий поверхи", — розказав начальник МВА.

30 серпня вдень, за словами Падуна, була ще одна атака: після 14:00 російські війська обстріляли околиці міста, без постраждалих.

Будинок після російського обстрілу у місті Курахове
Наслідки обстрілів Курахового, 29-30 серпня, Донеччина. Фото: Роман Падун/Facebook

Загалом у громаді внаслідок обстрілів минулої та цієї доби пошкоджені щонайменше 27 багатоквартирних будинків, додав Падун. Здебільшого, у них вибиті вікна.

За даними облуправління ДСНС, через один з обстрілів горіла будівля дитячого садочку: вогонь охопив 200 квадратних метрів, пожежу гасили 16 рятувальників.

Очільник МВА не виключав масованих обстрілів 30 серпня. Роман Падун зранку 30 серпня повідомив, що у всіх пунктах громади призупинили видачу гуманітарної допомоги.

"У зв'язку з можливими провокаціями з боку Російської Федерації та загрози масованих обстрілів 30 серпня 2023 буде призупинено видачу гуманітарної допомоги по всім пунктам видачі Курахівської громади. Не залишайте без необхідності власні домівки, знаходьтесь поближче до укриттів", — закликав Падун.

За фактом обстрілу, повідомили у прокуратурі, почали кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок