У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"

У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"

У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"
Учасники шахового турніру під час змагань, 25 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві 25 серпня 2023 року стартував шаховий турнір "Інгульські мости". Призовий фонд змагань становить 50 тисяч гривень. Цьогоріч долучилося 49 учасників.

Про це кореспондентам Суспільного розповів віцепрезидент Федерації шахів Миколаївської області Дмитро Горощенко.

У Шаховому клубі 49 учасників, серед них — чотири гросмейстери. Цьогорічний розіграш "Інгульських мостів" дев'ятнадцятий в історії турніру.

"Ми дуже задоволені, що на наші змагання зголосилися приїхати представники Херсонщини та Києва. З міста Слов’янськ Донецької області два хлопці молодих приїхали, а також — представники Хмельниччини", — розповідає Дмитро Горощенко.

У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"
Початок шахового турніру "Інгульські мости", 25 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

"Інгульські мости" традиційно розігрують за "швейцарською системою" — після першого туру формується турнірна таблиця, на її основі переможці грають між собою. Ті, хто програв — аналогічно.

Одним з перших і переможно завершив партію миколаївець Андрій Кайтанський. Розповідає, упіймав суперника "домашньою заготівлею".

"Була дуже цікава партія. Мій суперник зробив те, що здавалося добрим, але я цю лінію підготував. Там є один хід, який складно побачити, і потім ця позиція вигідна для чорних", — говорить Андрій Кайтанський.

У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"
Шахові змагання, 25 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

Миколаївський шахіст бере участь в "Інгульських мостах" вдруге. Каже, що рамками щодо підсумкової позиції себе не обмежує.

"Я підготував багато чого на цей турнір. Я думаю зіграти добре та намагатися виграти кожну партію", — розповідає учасник Андрій.

У Миколаєві розпочався шаховий турнір "Інгульські мости"
Шахи, 25 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

До змагань допускають тільки тих, хто має достатній для участі розряд. Отримавши вдалі результати, учасники мають змогу підвищити рейтинг.

"Це дуже кваліфікований турнір: від другого спортивного розряду і вище. Турнір наш відбувається з обрахунком міжнародного рейтингу. Тобто ФІДЕ буде обраховувати рейтинг учасників. Крім того, кваліфікаційна комісія Федерації шахів України тим учасникам, які здобудуть певну кількість балів, може присвоїти такі розряди, як "Кандидат у майстри спорту" та "Перший спортивний розряд", — каже віцепрезидент Федерації шахів Миколаївської області.

Учасники зіграють по дев’ять партій. Переможе шахіст, що набере найбільше очок. Триватимуть "Інгульські мости" п’ять днів.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок