Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Налаштована серйозно на цей фінал". Ярослава Магучіх – про кваліфікацію на чемпіонаті світу-2023 з легкої атлетики

"Налаштована серйозно на цей фінал". Ярослава Магучіх – про кваліфікацію на чемпіонаті світу-2023 з легкої атлетики

Ексклюзивно
"Налаштована серйозно на цей фінал". Ярослава Магучіх – про кваліфікацію на чемпіонаті світу-2023 з легкої атлетики
. Ярослава Магучіх у кваліфікації ЧС-2023. Фото: AP Photos

Лідерка збірної України втретє поспіль вийшла у фінал ЧС.

Ярослава Магучіх стала однією з чотирьох українок на ЧС-2023 у секторі для стрибків у висоту серед жінок. За підсумками кваліфікації лідерка збірної вийшла до фіналу змагань, зробивши дві безпомилкові спроби.

До фіналу ЧС-2023 з легкої атлетики в Угорщині Магучіх підійшла у статусі лідерки світового рейтингу зі стрибків у висоту. На турнірі українка претендує на першу золоту нагороду чемпіонату світу після того, як здобула два "срібла" на цьому рівні у 2019-му та 2022 році.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Кваліфікацію стрибків у висоту у Будапешті Магучіх розпочала з позначки 1.89 метра, яку взяла з першої спроби, а на наступній висоті здобула путівку у фінал. У підсумку до Ярослави доєдналася Ірина Геращенко, яка продовжила боротьбу за нагороди завдяки добору.

Після виступу у кваліфікації змагань Магучіх поспілкувалася з Суспільне Спорт. В ексклюзивному коментарі українка оцінила перші результати на ЧС-2023, а також розповіла про паузу перед стартом турніру.

  • Про виступ на ЧС-2023
"Я можу сказати, що відчуття були добрі. Мені сподобався трек. І я готова стрибати. Стрибається добре, побачила це у кваліфікації, тому що були гарні стрибки. Звичайно, я налаштована серйозно на цей фінал. Тому що це мій третій чемпіонат світу. І будемо боротися".

"Новий стадіон? Мені дуже сподобалося, і насправді я дивилася стрибки чоловіків, і це було просто фантастично. Думаю, що у нас теж будуть високі стрибки, тому що доріжка це дозволяє, і ми, в принципі, всі у гарній формі, тому будемо стрибати високо".

  • Про суперниць

"Насправді дуже багато дівчат зараз у гарній формі. Думала, що ми будемо стрибати 1.94 м [у кваліфікації]. Бачила, що дівчата заряджені на перемогу. Але суддя підійшов і сказав, що ми більше не стрибаємо. І я така думаю, ну добре, будемо відпочивати, налаштовуватись на фінал і не витрачати енергію".

  • Про паузу перед чемпіонатом світу

"Так, звичайно, це дуже пішло на користь, тому що в нас був час відпрацювати на тренуваннях все до повної готовності до чемпіонату світу, і ми не засмутилися, що пропустили декілька стартів. Чому в Естонії був табір? Тому що мій менеджер нам допоміг, це дуже хороша база для олімпійців, там є все, і там є стадіон такий тихий, затишний, тому ми поїхали туди. І плюс була погода не така спекотна для тренувань".

ЧС-2023 зі стрибків у висоту: що відомо

  • Фінал жіночих стрибків у висоту відбудеться у неділю, 27 серпня. Початок змагань запланований на 21:05 за київським часом.
  • Однією із суперниць Магучіх та Геращенко у фіналі стрибків у висоту стане австралійка Нікола Оліслагерс – чинна чемпіонка світу у цій дисципліні, а також срібна призерка Олімпіади-2020.
  • Україна була представлена у фіналі чоловічих стрибків у висоту: Андрій Проценко посів 11-е місце, а Олег Дорощук став 13-м.
На початок