Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Рада, що не залишила свої ахілли на якійсь з ям". Бігунка Стребкова закінчила сезон забігом у кваліфікації на ЧС

"Рада, що не залишила свої ахілли на якійсь з ям". Бігунка Стребкова закінчила сезон забігом у кваліфікації на ЧС

Ексклюзивно
"Рада, що не залишила свої ахілли на якійсь з ям". Бігунка Стребкова закінчила сезон забігом у кваліфікації на ЧС
. Наталія Стребкова. Фото: Getty Images

Українська легкоатлетка достроково завершує сезон через травми ніг.

На чемпіонаті світу з легкої атлетики відбувся останній забіг за участі українки. Наталія Стребкова боролася за вихід до півфіналу у бігу на 3000 метрів з перешкодами.

Участь на чемпіонаті світу з легкої атлетики Стребкова взяла попри проблеми з ахіллами, які мала і на лівій, і на правій нозі. Попри травми, українська бігунка виступила на чемпіонаті України, що стало однією з умов участі на світовій першості у Будапешті.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Стребкова, зрештою, виступила на чемпіонаті світу. Однак припинила виступи вже у кваліфікаційному забігу: показала третій найгірший результат серед усіх учасниць (10:02.20 хвилин) та не пройшла до півфіналу.

Після забігу українська спортсменка дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому розповіла, як травми вплинули на її результат у кваліфікації.

Стребкова визнала, що незадоволена результатом у кваліфікації саме через проблеми з ахіллами. І через це достроково завершує виступи у сезоні - чемпіонат світу став для неї останнім турніром у році.

  • Про забіг у кваліфікації ЧС
"Було дуже важко: увесь мій сезон пройшов із травмами, і я не могла виконувати тренування якісно. Хоча я вірила, якимись надіями себе плекала, що зможу показати більш-менш нормальний результат, але цього не сталося. Звісно, я засмучена, але рада, що не залишила свої ахілли на якісь з ям".
  • Як проблема з ахіллами вплинула на результат у кваліфікації

"Проблема з ахіллами була відчутною упродовж усього забігу. У мене травмовані дві ахілли, одна - досить серйозна травма. Тому було важко і у підготовці, і так. А так - не знаю, не хотіла відмовлятися від чемпіонату світу, бажала виступити. Чому? Я подолала довгий шлях, рік тренувань, і тому хотілося показати хоча б якийсь результат".

  • Про виступ на ЧС-2023 після перемоги на чемпіонаті України

"Чи могла не виступити на чемпіонаті України, щоб зосередитися на ЧС? У Луцьку це була обов'язкова умова відбору на чемпіонат світу. Там потрібно було виступити. Так, я пробігла трішки краще, ніж на чемпіонаті України, але суттєво результат не покращила. Далеко від мого особистого [найкращого] результату".

  • Про дострокове завершення сезону

"Що далі? Пауза, звісно. Слава богу, я рада, що не зробила гірше нозі, щоразу намагалася не стрибати на більш хвору ногу, а на здоровішу. Було підбирання ноги на кожній ямі, кожній перешкоді".

Хто така Наталія Стребкова

  • 28-річна українська легкоатлетка, яка спеціалізується на бігу з перешкодами. Представляє Тернопільську область.
  • Віцечемпіонка Європи-2017 серед молоді (U23), рекордсменка України в бігу на 3000 м із перешкодами.
  • У літній частині сезону Стребкова виступила на п'яти стартах, зокрема на етапі Діамантової ліги у Флоренції, де посіла 14-е місце.
  • Особистий рекорд Стребковій у бігу на 3000 метрів з перешкодами – 9:24.54 хвилин, з яким вона пробігла у Стокгольмі у 2022 році. Це також національний рекорд України.
На початок