За сприяння ЮНЕСКО: Львівський культурний хаб планують відкрити восени

За сприяння ЮНЕСКО: Львівський культурний хаб планують відкрити восени

За сприяння ЮНЕСКО: Львівський культурний хаб планують відкрити восени
. Суспільне Львів

Львівський культурний хаб, який створюють в межах проєкту ЮНЕСКО "Культура заради миру та стійкості", за планами має запрацювати восени 2023 року. Його діяльність повністю фінансуватиме міжнародна організація.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Сьогодні, 22 серпня, на виконкомі затвердили структуру Фонду культури та його відділу — Львівського культурного хабу.

"Це надзвичайно важливий крок для міста Львова. Це дає можливість співпраці з середовищем, з іноземними партнерами. Однією з таких співпраць буде відкриття Львівського культурного хабу, роботу якого повністю фінансуватиме ЮНЕСКО. Ми налагодили дуже добру роботу із партнерами з ЮНЕСКО для того, щоб у Львові ще більше розвивати галузь культури", — каже керівниця Фонду культури Марта Іванишин.

Львівський культурний хаб діятиме в приміщеннях ЛКП "Львівське радіо" на вулиці Князя Романа, 6. Хаб буде організовувати навчання для музейників, бібліотекарів, працівників архівів та митців, надавати підтримку креативним індустріям, організовувати літературні заходи, підтримувати письменників-початківців та працювати над промоцією культури. Крім того, там надаватимуть простір для художників, музикантів та інших працівників культури для організації роботи та виставок.

На початок