Україна несподівано обіграла Бельгію у трьох сетах та перебуває за крок від виходу у плей-оф жіночого Євро з волейболу

Україна несподівано обіграла Бельгію у трьох сетах та перебуває за крок від виходу у плей-оф жіночого Євро з волейболу

Україна несподівано обіграла Бельгію у трьох сетах та перебуває за крок від виходу у плей-оф жіночого Євро з волейболу
. Жіноча збірна України з волейболу. Фото: CEV

Українки обіграли більш рейтингову збірну в одному з найважливіших матчів групового етапу.

Збірна України з волейболу здобула другу перемогу у групі жіночого чемпіонату Європи. У третьому поєдинку українки обіграли команду Бельгії у трьох сетах.

Україна розпочала чемпіонат Європи з поразки у трьох сетах від чинних чемпіонок світу Сербії. Однак у другому турі здобула першу перемогу на турнірі, обігравши Угорщину - 3:0 за сетами.

Наступною суперницею України стала команда Бельгії - господарка групи "синьо-жовтих". У світовому рейтингу жіночих волейбольних збірних бельгійки посідають 13-е місце, тоді як українки завдяки перемозі над Угорщиною піднялися на 19-е.

Як минув матч Бельгія - Україна?

  • Українки розпочали перший сет, здобувши перевагу вже на самому початку. А у середині навіть доводили її до розгромних +9. Зрештою, партія закінчилася перемогою України 25:18.
  • Другий сет Україна ризикувала програти: ведучи в рахунку на старті, "синьо-жовті" дозволили Бельгії вирівняти його, а згодом і взагалі вийти уперед.
  • Під кінець другої партії Бельгія вигравала у України 21:17. Проте у підсумку й цей сет закінчився на користь українок: вони здобули вісім очок у наступних 10 розіграшах та перемогли 25:23.
  • Україна мала можливість закінчити матч у трьох сетах. І йшла до цього: після рівного старту третьої партії українки знову вийшли вперед та здобули перевагу у шість очок - 20:14.
  • Бельгія після тайм-ауту України змогла скоротити різницю до двох очок, взявши чотири розіграші поспіль. Однак у підсумку перемогу здобула Україна - попри чотири відіграних матчболи бельгійками.

Євро-2023 з волейболу. Груповий етап. 3-й тур

Бельгія - Україна 0:3 (18:25, 23:25, 23:25)

У турнірній таблиці групи Україна піднялася на друге місце - має кращий відсоток виграних сетів, аніж Польща та Бельгія, що йдуть вслід за нею за рівної кількості перемог. Лідерство за Сербії, яка має максимальний результат після трьох поєдинків.

Турнірна таблиця групи А

  1. Сербія – 3 перемоги, 9 очок (3 матчі), 9:1 (різниця сетів)
  2. Україна – 2 перемоги, 6 (3), 6:3
  3. Польща – 2 перемога, 6 (3), 7:4
  4. Бельгія – 2 перемоги, 6 (3), 6:4
  5. Угорщина – 0 перемог, 0 (3), 1:9
  6. Словенія - 0 перемог, 0 (3), 1:9

Наступний матч на Євро збірна України проведе у середу, 23 серпня (початок - о 18:00). У разі перемоги українки достроково гарантуватимуть собі вихід до плей-оф (пройдуть чотири найкращі команди).

Євро-2023 з волейболу: що відомо

  • Україна учетверте поспіль грає у фінальній частині жіночого чемпіонату Європи з волейболу. На попередньому Євро у 2021 році українки вийшли у плей-оф, де поступилися у першому раунді команді Польщі.
  • Титул чинних чемпіонок турніру захищає команда Італії. Натомість у групі України грають чинні віцечемпіонки Європи - сербки.
  • Плей-оф чемпіонату Європи розпочнеться 26 серпня. Фінал, а також матч за третє місце відбудуться 3 вересня. Обидва поєдинки прийматиме Брюссель.
На початок