Діти навчатимуться в метро Харкова три-чотири рази на тиждень — Терехов

Діти навчатимуться в метро Харкова три-чотири рази на тиждень — Терехов

укриття у школі харкова
. Укриття в "Обдарованості". Січень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Міський голова Ігор Терехов 10 серпня розказав, як планують організувати навчання школярів Харкова у метро. За його словами, діти вчитимуться у підземці три-чотири рази на тиждень по змінах.

Годуватимуть школярів безплатно, до метро їх підвозитимуть на автобусі, сказав під час марафону "Єдині новини" Ігор Терехов.

За його словами, нині у метрополітені облаштовують приміщення для навчання школярів — системи рекуперації повітря, освітлення, туалети. Терехов каже, що перебування школярів у метро на час навчання не вплине на роботу підземки та можливість використовувати його як укриття.

За словами директора обласного департаменту науки й освіти Олексія Литвинова, у Харкові нині розглядається формат окремих комбінованих класів з розміщенням школярів на станціях метро.

"Як це буде виглядати й працювати, поглянемо", — сказав Литвинов.

Що відомо про впровадження комбінованої форми навчання у школах Харкова

7 липня Рада оборони ухвалила рішення про дозвіл на відновлення офлайн-навчання у закладах освіти Харківщини.

117 шкіл Харкова мають акти про включення до переліку найпростіших укриттів, сказала під час брифінгу 12 липня повідомила керівниця міського департаменту освіти Ольга Деменко. Однак проводити заняття у найпростіших укриттях не можна.

20 липня у міській раді заявили, що розглядають можливість проводити навчання молодших класів у метро.

27 липня на зустрічі з батьками школярів Харкова Ігор Терехов розповів, що у Харкові розглядають варіанти навчання у метро, хабах та бомбосховищах.

9 серпня очільник Олег Синєгубов повідомив, що 34 навчальні заклади на Харківщині зможуть почати навчальний рік зі змішаним форматом занять, якщо їхні укриття відповідатимуть вимогам безпеки.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок