"Королі репу", "Іван і Марта", "Поема про море": у Херсоні в серпні проведуть кінофестиваль

"Королі репу", "Іван і Марта", "Поема про море": у Херсоні в серпні проведуть кінофестиваль

"Королі репу", "Іван і Марта", "Поема про море": у Херсоні в серпні проведуть кінофестиваль
. Фото: Kherson Film Fest/Facebook

У середині серпня в Херсоні планують провести перший після початку повномасштабного вторгнення Росії кінофестиваль Kherson Film Fest. Про це у Facebook 7 серпня повідомив програмний директор фестивалю глядацького кіно "Миколайчук OPEN" Олександр Малишенко.

"Робимо у Херсоні перший кінофестиваль з початку повномасштабного вторгнення — Kherson Film Fest. У нас буде затишне укриття, десять повнометражних і короткометражних фільмів та велика віра у те, що навіть у складних умовах культура щось означає", — написав він.

Дати та точне місце проведення поки не оголошують заради безпеки. Усі охочі можуть відвідати фестиваль, попередньою зареєструвавшись через соціальні мережі.

Ініціаторами події стали гендиректор і художній керівник Херсонського обласного академічного театру імені Куліша Олександр Книга та керівник кіноконцертної зали "Ювілейний" Юрій Коваль.

Відкриватиме подію стрічка Мирослава Латика "Королі репу" про сімнадцятирічного хлопця, який мріє стати відомим виконавцем із Wellboy та Ірмою Вітовською у головних ролях, а закриватиме фільм "Три жінки" Максима Мельника про мешканок села Стужиця у Карпатах між Україною, Словаччиною та Польщею.

Також покажуть фільм "Іван і Марта" Сергія Буковського про подружжя шістдесятників Івана і Марти Дзюбів та стрічку "Поема про море" Юлії Солнцевої про будівництво Каховської ГЕС за сценарієм Олександра Довженка.

До того ж будуть блоки короткометражних фільмів і дитячого кіно: покажуть комедію "Душа команди" іспанського режисера Роберто Буесо та анімацію "Паця" нідерландської режисерки Маші Гальберштад.

Демонструватимуть також "Заповідник Асканія" Андрія Литвиненка — про чотирьох людей, які мають бажання зберегти життя серед найбільшої в Україні оази, що наразі стрімко втрачає свою унікальність.

Окрім цього, глядачі зможуть переглянути три короткометражні фільми:

  • "Велика маленька війна" Мирослава Латика;
  • "ГКЧП" Аркадія Непиталюка;
  • "Капітан Бровари" Едуарда Нечмоглода.

"Добірка фільмів першого херсонського кінофесту багато в чому натхненна сонячною атмосферою міста. У програмі чимало оптимістичного кіно, яке викликатиме усмішку, нагадуватиме про життя до повномасштабного вторгнення та заряджатиме позитивом після перегляду", — сказав програмний директор фестивалю Малишенко.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок