Як підтримувати кохання, якщо чоловік військовий, — сімейна психологиня

Як підтримувати кохання, якщо чоловік військовий, — сімейна психологиня

Як підтримувати кохання, якщо чоловік військовий, — сімейна психологиня
. Фото ілюстративне, Суспільне

Стосунки на відстані — це те, з чим стикнулися тисячі українців. Перше, що треба зрозуміти, відстань — це не кінець. Це нові переживання та відчуття. Під час яких можна отримувати гарні емоції та враження.

Про це Суспільному Хмельницький розповідає сімейна психологиня Ірина Марасіне.

"Стосунки на відстані — це криза у відносинах, а як нам відомо, що будь-яка криза це перебудова. Це той момент, коли ми починаємо новий етап у житті та робимо якісь нові та незвичні кроки у нашому житті", — каже психологиня.

П‘ять кроків для збереження стосунків з військовослужбовцем

1. Вчимося робити те, за що раніше відповідав чоловік, або долучаємо інших членів родини до цієї справи.

2. Підтримуємо стосунки через комунікацію та побудову нових сумісних "ритуалів": перегляд фільмів разом онлайн, слова "добрий ранок", "солодких снів" .

3. Військовим важливо відчувати, що їх люблять цінують та дуже сильно чекають, тож слова "я тебе люблю", або "дякуємо що ти нас захищаєш" нагадають про мотивацію та додають сил.

4. Долучайте військового до розв‘язання сімейного побуту. Наприклад: допомогти з уроками дитині, допомогти фінансово у покупці побутових дрібниць (можна замовляти через інтернет). Так ви будете відчувати присутність його у сім‘ї.

5. Будуйте разом плани на сумісне майбутнє, що будете робити після перемоги.

Окрім того, додає сімейна психологиня, частіше згадувати про сумісний відпочинок, подорож. Це нагадуватиме про те, що об‘єднує пару і про те, як добре їм разом.

"Звісно кожні відносини індивідуальні й знайти єдину систему для збереження неможливо. Втім, віра, підтримка та довіра один до одного підвищують шанси на збереження теплих відносин", — розповіла Ірина Марасіне.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок