Тиждень на східному фронті: понад 9 тисяч обстрілів та бої навколо Бахмута

Тиждень на східному фронті: понад 9 тисяч обстрілів та бої навколо Бахмута

Тиждень на східному фронті: понад 9 тисяч обстрілів та бої навколо Бахмута
. Ілюстративне фото: Міністерство оборони України/Telegram

У Луганській області армія РФ протягом минулого тижня проводила штурми з метою виявлення слабких місць в обороні ЗСУ. На Бахмутському напрямку весь тиждень бої тривали біля Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

"Тиждень, що минув, був вкрай складним. Ворог кинув усі сили, аби зупинити наш наступ. Протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів - близько 9 тисяч за тиждень. Ворогом використано близько 500 тисяч боєприпасів", — повідомила Ганна Маляр

За словами Маляр у Луганській області українські військові стримують наступ окупантів:

  • На Куп’янському напрямку противник здійснював пошук слабких місць в нашій обороні, безуспішно вів штурмові дії в районі східніше Петропавлівки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу

"На південному фланзі Бахмутського напрямку наші війська протягом тижня продовжували наступальні дії. Рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами. Бої точились протягом тижня і тривають зараз в районі Кліщіївки, Андріївки, та Курдюмівки", — заявила Ганна Маляр.

Також Маляр додала, що армія РФ прагне встановити повний контролю над населеними пунктами Красногорівка, Мар’їнка та оточення Авдіївки.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок