Виборів на Донбасі не буде. ЦВК пояснила причину

Виборів на Донбасі не буде. ЦВК пояснила причину

Ексклюзивно
Виборів на Донбасі не буде. ЦВК пояснила причину
.

Центральна виборча комісія прийняла рішення щодо неможливості проведення місцевих виборів біля лінії зіткнення на Донбасі. Це пов'язано з неможливістю гарантувати безпеку всім учасникам виборчого процесу.

У коментарі Суспільному член ЦВК Павло Любченко розповів, що відповідне рішення ґрунтується на висновках військово-цивільної адміністрації.

"Основним аргументом, який зазначається в цих висновках — це неможливість гарантувати безпеку учасників виборчого процесу під час організації проведення виборів. Тому що існує загроза вторгнення диверсійних груп, обстрілів, і навіть в умовах перемир'я забезпечити стовідсоткову безпеку всім учасникам виборчого процесу неможливо. ЦВК не уповноважена перевіряти достовірність інформації, яку нам надає військово-цивільна адміністрація. Ми лише спираємося на ті висновки, які нам надані", — повідомив він.

Що відомо

  • Центрвиборчком України дійшов висновку про неможливість проведення місцевих виборів в окремих територіальних громадах Донецької та Луганської областей на підконтрольній Україні території поблизу лінії зіткнення.
  • ЦВК призначила на 25 жовтня проведення майже півтори тисячі виборів депутатів та голів різних рівнів.
  • У липні Верховна рада ухвалила проєкт постанови про утворення та ліквідацію районів в Україні.
  • Раніше міністерство громад і територій оприлюднило проєкти майбутніх районів України усіх областей, крім тимчасово окупованої АР Крим.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до осені планується завершити реформу децентралізації в Україні, аби місцеві вибори, які пройдуть у жовтні, відбулися вже у всіх новостворених територіальних громадах.
На початок