Яку допомогу надає мобільна медична група у Костянтинівці та громаді

Яку допомогу надає мобільна медична група у Костянтинівці та громаді

Мобільна медична допомога у Костянтинівській громаді
. Фото: Суспільне Донбас

У Костянтинівці та громаді на Донеччині працює мобільна медична бригада місцевих лікарів. Автомобіль, ліки та обладнання медикам надали благодійники. Бригада щодня виїздить до віддалених від лікарні районів міста та у села громади: Іванопіллі, Новодмитрівці, Стінках. За тиждень оглядають понад 200 пацієнтів.

Як працюють медики — у репортажі Суспільного. 

Завідувачка міської амбулаторії №1 Ірина Величко розповіла журналістам Суспільного, що окрім огляду лікарі безкоштовно видають ліки.

"Надаємо огляд лікаря, вимірюємо вміст глюкози, тиск вимірюємо та за потреби робимо кардіограму. Якщо потрібно, зробимо електронне направлення, електронний рецепт, кому потрібно", — розповіла завідувачка міської амбулаторії №1 Ірина Величко.
"Огляд лікаря, вимірюємо вміст глюкози, тиск". Яку допомогу надає мобільна медична група у Костянтинівці та громаді
Завідувачка міської амбулаторії №1 Ірина Величко. Фото: Суспільне Донбас

"Це гуманітарна допомога, це гіпотензивні препарати, парацетамол, антибіотики. Препарати для діабетиків, астматиків, таке також є", — каже Ірина Величко.

Вона розповіла, що аби залишити заявку на медичне обслуговування вдома, потрібно звернутися до контакт-центру амбулаторії.

63-річна місцева жителька Тетяна розповіла Суспільному, що прийшла до лікарів, аби виміряти тиск. На огляді жінці призначили лікування. "Лікарі уважні. Сказали, сильно у вас тиск високий. Сказали якісь ліки пити. Добре, що допомога є. Пенсія маленька і не дуже купиш. 1700 пенсія і ліки дорогі сильно", — розповіла місцева жителька Тетяна.

Мобільна медична група лікарі допомога Костянтинівка Донецька область
Жителька Костянтинівки Тетяна. Фото: Суспільне Донбас

Місцева жителька Вікторія розповіла, що на прийомі вперше здавала аналіз на рівень цукру у крові. Лікарня розташована далеко від її дому, самостійно дістатися складно. 

"Я жодного разу не міряла цукор, якось здала, бо то з тиском проблеми, то щось ще, але цукор не міряла. Цікаво все одно здати багато, не багато. Дуже зручно, недалеко живеш, спустилася та цукор можна поміряти", — розповіла місцева жителька Вікторія.
Мобільна медична група лікарі допомога Костянтинівка Донецька область
Жителька Костянтинівки Вікторія. Фото: Суспільне Донбас

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок