"Ми дуже відповідально ставимося до всіх щеплень". Як проходить кампанія з вакцинації дітей від кору на Донеччині

"Ми дуже відповідально ставимося до всіх щеплень". Як проходить кампанія з вакцинації дітей від кору на Донеччині

"Ми дуже відповідально ставимося до всіх щеплень". Як проходить кампанія з вакцинації дітей від кору на Донеччині
. Фото: Суспільне Донбас

На Донеччині триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей. Трикомпонентну вакцину проти кору, краснухи та паротиту роблять дітям віком від одного до шести років, а також тим, хто з якихось причин пропустив планову вакцинацію. В області працює 21 пункт щеплення. Як проходить вакцинація на Донеччині та хто найчастіше відмовляється від щеплень Суспільне Донбас розповідає на прикладі Костянтинівки.

Дворічну Анастасію батьки привели на щеплення проти кору у Костянтинівську амбулаторію №3 на Донеченні. Перед вакцинацією її оглянула лікарка. Тетяна, мама Насті, каже, намагаються дотримуватися календаря щеплень.

"Якщо треба по плану — робимо. Вакцина є. Особливого страху щодо цього в мене немає. Найстаршому робила всі щеплення. Наразі дивимося на якість вакцини. Ми дуже відповідально ставимося до всіх щеплень", — ділиться жінка.

Педіатриня Тетяна Мордвинова, розповідає — трикомпонентна вакцина має антигени проти трьох інфекцій: корі, паротиту та краснухи. І захищає від них на 100 відсотків. Протипоказом до живої вакцини є вірус імунодефіциту людини та онкологічні захворювання в період загострення. Відмовляються від вакцинації лише один-два відсотки батьків, додає медикиня.

"Особливу увагу ми приділяємо вакцинації проти кору. Бо у нас в Україні бувають спалахи цієї хвороби. Всі діти, які залишились у нас на 90 відсотків щеплені проти нього. Кір не дає реакції, тому мало хто відмовляється. Це сильно віруючі батьки, які не роблять щеплень взагалі, решта — переважно роблять", — розповідає педіатриня міської амбулаторії №3 Тетяна Мордвинова.

Усього на амбулаторію, продовжує лікарка, отримали 268 доз вакцини, 190 з них вже зробили дітям, які залишилися в Костянтинівці.

За даними департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА, загалом на Донеччині до кінця літа планують щепити цією вакциною 1917 дітей. З них 293 дитини мають отримати дві дози щеплення.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок