"Спокуса: Вибране". У Миколаєві відкрилася виставка фото

"Спокуса: Вибране". У Миколаєві відкрилася виставка фото

"Спокуса: Вибране". У Миколаєві відкрилася виставка фото
Відвідувачка знайомиться з творчістю фотомитця, 27 липня 2023 року. Фото: Центральна бібліотека імені Кропивницького

У Миколаєві 27-го липня відкрилася персональна виставка місцевого фотографа Олександра Уса "Спокуса: Вибране".

Про це повідомили на сайті Центральної бібліотеки імені Марка Кропивницького.

У бібліотеці розповіли, на світлинах - Північне Причорномор`я, Кіровоградщина та Кінбурнська коса.

"Практично в усіх цих місцях, які відображені на фото, я була, бачила їх наживо. Втім, дивлячись світлини Олександра Олександровича, відчуваєш неповторну атмосферу цих місць. Знову проживаєш миттєвості, чуєш, як тече та вода. Відчуваєш дихання осені. Кінбурнська коса, то взагалі окрема, величезна любов й невимовний біль сьогодні", — сказала директорка Центральної міської бібліотеки імені Марка Кропивницького Інга Хоржевська.

"Артгалерея на Потьомкінській". У місті відкрилася виставка миколаївського фотографа
Фотокартини Олександра Уса, 27 липня 2023 року. Фото: Центральна бібліотека імені Кропивницького

У добірці "Спокуса: Вибране" об`єднано 16 світлин, 15 з яких пейзажні, зроблені автором протягом останніх років на Південному Бузі, Кінбурнській косі, Чорноморському узбережжі, передмісті Знам`янки Кіровоградської області.

"У мене є декілька альбомів, які надруковані й ненадруковані. На мій погляд, я обрав найкращі світлини. Тут представлено і роботи, зроблені під час мого вимушеного переміщення. Поштовхом до виставки слугувала зустріч, яка сталася у мене вдома. До Миколаєва приїздив син власників житла, де ми мешкали під час евакуації. Він військовослужбовець Збройних Сил України. Сьогодні (28 липня — ред.) перебуває на південному напрямку. І коли він побачив рідну Дмитрівку, у якій народився й виріс, я побачив його реакцію", — розповів фотомитець.

"Артгалерея на Потьомкінській". У місті відкрилася виставка миколаївського фотографа
Олександр Ус під час відкриття виставки, 27 липня 2023 року. Фото: Центральна бібліотека імені Кропивницького

Олександр Ус говорить, що постійно знаходиться у творчому пошуку, пошуку власного почерку та не боїться експериментувати. За його словами, у 2023 році вперше у Миколаєві на виставці експонуються фото на металі.

"Я шукав завжди щось своє. Зараз це алюміній. Така забаганка коштовна, але вона того варта. Я вирішив спробувати фото на металі. Там дуже якісний папір. Там закладено певні ефекти. Втім, як й у техніці, якою я знімаю, у моїх очах. Усі деталі додали світлинам особливостей, це не зіпсувало їх. Чому б й не спробувати?!", — каже Олександр Ус.

"Артгалерея на Потьомкінській". У місті відкрилася виставка миколаївського фотографа
Відвідувачі дивляться на картини, 27 липня 2023 року. Фото: Центральна бібліотека імені Кропивницького

Також на фотовиставці є зображення маяків. Наприклад, Хабловський маяк, світлина зроблена у зимовий час. Олександр Ус розповідає, що в планах виставка, присвячена маякам півдня.

"У мене багато відзнятих маяків, але я й ще б хотів попрацювати. Звичайно, на це піде ще якийсь час. Я не буду поспішати. Покажу те, що у мене є гарно відзняте. А тему до кінця таки доведу пізніше", — розказав митець.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок