В Києві відбудеться прощання з військовослужбовцем з Криму Олександром Клепіковим

В Києві відбудеться прощання з військовослужбовцем з Криму Олександром Клепіковим

Ексклюзивно
В Києві відбудеться прощання з військовослужбовцем з Криму Олександром Клепіковим
Клепіков Олександр. Facebook/ Ультрас Таврія Сімферополь

27 липня в Києві відбудеться прощання з уродженцем Сімферополя, сержантом розвідувального взводу феодосійського 1 Окремого Батальйону Морської піхоти Олександром Клепіковим, який загинув в квітні минулого року під час чергового вильоту на «Азовсталь» та проведення пошуково-рятувальної місії.

Про це Суспільному Крим розповів віце-президент Асоціації футболу Автономної республіки Крим та м. Севастополь Олег Комуняр. За його словами, Клепіков загинув пʼятого квітня 2022 року, коли разом із іншими військовими летіли на Азовсталь. Вони впали на окупованій території, через що довгий час не було змоги його знайти. "Це була прекрасна людина, прекрасний друг, відданий фанат Таврії, людина неабиякого інтелекту. Знаю його особисто дуже багато років. Разом ходили на футбол, їздили на виїздні матчі. Коли почалась революція Гідності, Саня приймав участь в подіях на Майдані в Києві та Сімферополі. Потім в акціях перед військовою частиною в Сімферополі та в Севастополі. З весни 2014 року, Олександр увійшов до першого складу батальйону Азов. Там вони приймали участь у звільненні Маріуполя, в боях біля Марʼянки, Широкино. В наступальних операціях на Водяне. Потім служив в першому окремому батальйоні морської піхоти, брав участь у бойових діях в АТО. Потім став сержантом ГУР МО. Приймав участь в боях за Київ, за Миколаїв і ,на жаль, загинув при пошуково-рятувальній операції під час польоту на Азовсталь. Їх збили. Нам буде його не вистачати", — каже Комуняр.

Що відомо про Олександра Клепікова позивний "Борян"

  • Олександр Клепіков народився у Сімферополі. Був учасником проукраїнських акцій, подій на Майдані та супротиву окупації Криму у 2014 році.
  • Навесні 2014 року пішов добровольцем до батальйону "Азов", брав участь у звільнені Маріуполя, штурмі Марʼїнки, Широкинській наступальній операції.
  • Згодом став сержантом розвідувального взводу феодосійського 1 Окремого Батальйону Морської піхоти, дислокованого у Миколаєві. За час служби у підрозділі брав участь у військових діях на Донецькому напрямку,проходив навчання закордоном. Учасник Павлополь-Широкинської операції у складі розвідувального взводу, який допомагав полку «Азов».
  • З початком повномасштабної війни під його началом ставились перші укріплення «урядового кварталу» оборони Миколаєва, взяті перші полонені російські військові.
  • Разом з підрозділами територіальної оборони брав участь в боях та диверсійних діях у Миколаєві та області, далі пробився до майже оточеного Києва. 3 березня 2022 у складі підрозділів ГУР МО воював на київському напрямку.
  • 5 квітня 2023 року під час пошуково-рятувальної місії на "Азовсталь", гелікоптер з бійцями ГУР МОУ був збитий на окупованій території.
  • На материковій частині україни в Олександра залишився брат, який так само є представником фанатського руху футбольного клубу "Таврія". Олег Комуняр каже, що кримчанин любив грати в регбі, грав за миколаївську команду Корабел та займався джиу джитсу. А за декілька років до загибелі отримав спеціальність викладача з історії України.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок