Українські оборонці зайняли майже всі висоти на флангах Бахмута — Маляр

Українські оборонці зайняли майже всі висоти на флангах Бахмута — Маляр

Українські оборонці зайняли майже всі висоти на флангах Бахмута — Маляр
. Український військовий 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади із мінометом, Бахмутський фронт, 13 липня 2023 року. Фото: Софія Гатилова/Reuters

Сили оборони зайняли майже всі панівні висоти по північному і південному флангах Бахмута, військові РФ з міста вийти не можуть, як і повноцінно пересуватися по місту.

Про це в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, Сили оборони продовжують контролювати південно-західні околиці Бахмута.

"Зараз Бахмут — це пастка для російських військ. Українські військові зайняли майже всі ключові висоти по флангах — північному і південному, обстрілюють позиції армії РФ, вона відстрілюється, проте з міста окупанти вийти не можуть, а також не можуть і повноцінно пересуватися по місту", — розказала Маляр.

Сили оборони протягом минулого тижня щодня просувались на Бахмутському напрямку та звільнили 7 квадратних кілометрів. Загалом навколо Бахмута звільнені вже понад 30 квадратних кілометрів.

Військове керівництво армії РФ перекидає під Бахмут підкріплення, аби зберегти свої позиції. Як повідомляв речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, армія Росії перекидає у місто солдатів та техніку, іноді намагається контратакувати, але безуспішно.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок