Зі звільнених сіл Великоновосілківської громади вивезли всіх людей

Зі звільнених сіл Великоновосілківської громади вивезли всіх людей

Зі звільнених сіл Великоновосілківської громади вивезли всіх людей
. Український прапор на зруйнованій будівлі Нескучному. Село на півдні Донецької області звільнили 10 червня. Це фото - від 8 липня 2023 року. Фото: Софія Гатілова/Reuters

Зі звільнених у червні 2023 року населених пунктів Великоновосілківської громади евакуювали всіх людей до більш безпечних регіонів. Наразі там вкрай складана безпекова ситуація, яка не дозволяє проводити стабілізаційні заходи.

Про це Суспільному розказав розповів начальник Великоновосілківської селищної військової адміністрації Сергій Ященко.

Зі звільнених сіл Великоновсілківської громади вивезли всіх людей
Військовослужбовець 68-ї єгерської бригади у звільненому селі Благодатне, 17 червня 2023 р. Фото: Євген Малолєтка/AP

"У звільнених селах Благодатному, Нескучному, Сторожевому та Макарівці зараз вкрай важка безпекова ситуація. Щодня відбуваються обстріли. Це не дозволяє проводити стабілізаційні заходи. На сьогодні в цих селах не залишилось жодної людини, всіх евакуювали", — розказав Ященко.

Зі звільнених сіл Великоновсілківської громади вивезли всіх людей
Звільнене у червні село Нескучне Великоносілківської громади, 8 липня 2023 року. Sofiia Gatilova/Reuters

За його інформацією, у селі Времівка, яке розташоване між звільненим Нескучним та Великою Новосілкою, залишається 14 людей.

Що відомо про наступ та звільнення поблизу Великої Новосілки на Донеччині у червні 2023 року

11 червня 68-ма окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша повідомила, що разом із Силами оборони України звільнила селище Благодатне у Донецькій області. Пізніше цю інформацію підтвердили у Сухопутних військах, а речник сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень розказав, що під час звільнення Благодатного, українські бійці взяли шістьох полонених.

Благодатне — це селище Великоновосілківської селищної громади, воно розташоване за п'ять кілометрів від Великої Новосілки. Ця громада розташована на кордоні із Запорізькою областю. Між Благодатним на Донеччині та Левадним на Запоріжжі зо три десятки кілометрів.

Пресслужба 7-го батальйону "Арей" Української добровольчої армії 129-ї ОБР Територіальної оборони ЗСУ повідомила, що бійці 10 червня звільнили село Нескучне Великоновосілківської селищної громади на Донеччині.

Зі звільнених сіл Великоновсілківської громади вивезли всіх людей
Український військовій біля будинку, пошкодженого російськими військовими в селі Времівка, 8 липня 2023. Фото: Sofiia Gatilova/Reuters

Ввечері 11 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомила, що Сили оборони деокупували село Макарівка, що в кілометрі від Благодатного та за три від Нескучного.

12 червня українські військові звільнили село Сторожеве поблизу Великої Новосілки у Волноваському районі. Воно розташоване між Нескучним та Благодатним, до останнього зі Сторожевого менше кілометра шляху.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок