В Україні проведуть новий фестиваль "ВиделкаFest"

В Україні проведуть новий фестиваль "ВиделкаFest"

В Україні проведуть новий фестиваль "ВиделкаFest"
. Facebook

У місті Вилкове на українській частині Дунаю з 14 до 16 липня вперше відбудеться "ВиделкаFest". Фестиваль української культури заснував військовий та громадський активіст Сергій Гнезділов. Про це повідомили на Facebook-сторінці події.

"ВиделкаFest" буде мати три основні напрями: українська музика, кіно та книжки. Участь у події візьмуть письменники, журналісти та філософи: вони проведуть для відвідувачів дискусії про культуру, життя після війни та розвиток Вилкового.

Окрім цього, у програмі фестивалю — концерти тріо "Мареничі" та гурту "Пиріг і Батіг", покази кінострічок "Додому", "Бачення метелика" та "Край Ріки", а також зустріч з авторами "Українського ПЕН".

В Україні проведуть новий фестиваль "ВиделкаFest"
Програма "ВиделкаFest". Facebook

Організатор фестивалю Сергій Гнезділов поділився, що фестиваль має для нього особливе значення як символ пам’яті та життя у воєнний період.

"Війна, як сказала Віка Амеліна, насправді не зупиняє життя. Вона лише вносить свої корективи. Не можемо жити тільки вибухами і тим, що відбувається на лінії зіткнення. З іншого боку, хіба лінія зіткнення не існує для того, щоб українська культура жила і розвивалась? Хіба не є ціллю агресора сьогодні знищити саме українську культуру?" — сказав він.

"ВиделкаFest" — це ще й благодійний фестиваль. На ньому збиратимуть кошти на модернізацію автівок підрозділу (56-та окрема мотопіхотна бригада), у якому служить Сергій Гнезділов.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок