Подачу води з Карлівського водосховища планують відновити до середини липня — Офіс президента

Подачу води з Карлівського водосховища планують відновити до середини липня — Офіс президента

Подачу води з Карлівського водосховища планують відновити до середини липня — Офіс президента
. Фото: Донецька ОВА

Подачу води жителям Донецької області із Карлівського водосховища планують відновити до середини липня. Про це повідомив на брифінгу заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

"Тривають відновлювальні роботи, паралельно йде ремонт греблі Карлівського водосховища. Води буде більше. Відновити повноцінну подачу води з водосховища планується до середини липня", — сказав він.

За його словами, сьогодні буде запущене пробне включення насоса та закачування питної води в систему.

На Донеччині у Покровській громаді налагодили резервне водопостачання за проєктом очищення шахтних вод. Як повідомляв Суспільному начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, резервне водопостачання працює для Мирнограда і Покровська. Містяни отримують воду по три дні по черзі, тому що не вистачає джерела.

Карлівське водосховище і фільтрувальна станція постачала воду у Білозерське, Білицьке, Гірник, Добропілля, Мирноград, Новогродівку, Покровськ, Селидове та Українськ. Проте станція також постійно перебувала під обстрілами, через це від початку повномасштабного вторгнення працювала із перебоями.

Після обстрілу 25 травня 2023 року, яким російська армія зруйнувала греблю, з водойми, за уточненими даними Кириленка, витекло 9,85 млн кубометрів води. Без водопостачання лишилось 350 тисяч жителів у Селидівській, Покровській, Новогродівській, Мирноградській міських територіальних громадах.

Греблю на водосховищі, за словами начальника Донецької ОВА Павла Кириленка, відремонтують і тоді станцію знову можна буде запустити.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок