На виплати за програмою допомоги по частковому безробіттю на Миколаївщині Кабмін виділив 80 млн грн

На виплати за програмою допомоги по частковому безробіттю на Миколаївщині Кабмін виділив 80 млн грн

На виплати за програмою допомоги по частковому безробіттю на Миколаївщині Кабмін виділив 80 млн грн
. Суспільне Миколаїв

Від початку карантину за програмою допомоги по частковому безробіттю в Миколаївській області зберегли близько 10 тисяч робочих місць. Про це кореспондентам Суспільного розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

За програмою допомоги по частковому безробіттю виплати можуть отримати роботодавці малого та середнього підприємництва, які зупинили чи скоротили свою діяльність через карантин. Звернутися до Центру зайнятості підприємець може протягом 90 днів із моменту припинення діяльності. Сума виплат для кожного вираховується індивідуально, але не більше розміру мінімальної заробітної плати.

"Про те, що є відповідний наказ, що відповідна діяльність призупинена, відповідні повинні бути додатки. Якщо це наймані працівники, має бути перелік цих працівників, відповідні прийняти по них рішення, довідка з податкової про те, що цей роботодавець сплачував єдиний внесок. Це основні вимоги по цій програмі", – розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка: Вікторія Андрушків, оператор: Сергій Куропятник.

"Ті люди, які звернулися, вони продовжують отримувати таку компенсацію. Якщо розглянути по категоріях і розкласти ці 10 тисяч робочих місць, то левова частина – 6,5 місць – це ФОПи без найманих працівників, більше п’ятисот роботодавців і підприємств, які мають найманих працівників", – директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

На виплати за даною програмою у Миколаївській області Кабінетом Міністрів було виділено 80 мільйонів гривень.

"Станом на початок тижня нами було використано і направлено нашим роботодавцям більше 53 мільйони гривень", – каже Дмитро Оборонько.

Виплати припиняють, коли підприємство поновлює роботу. За словами директора Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитра Оборонька, подібні виплати триватимуть до кінця карантину.

Нагадаємо, програма по частковому безробіттю почала працювати 27 квітня 2020 року.

Читайте також

На початок