В уряді показали, на що направили кошти з антикоронавірусного фонду

В уряді показали, на що направили кошти з антикоронавірусного фонду

В уряді показали, на що направили кошти з антикоронавірусного фонду
.

Кабінет міністрів розподілив 66 мільярдів гривень з Фонду боротьби з COVID-19 на забезпечення медиків, фінансування фонду безробіття та реконструкцію доріг.

"Станом на 24 липня 2020 року Уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами. Таким чином, обсяг виділених коштів з Фонду досягнув обсягу бюджетного призначення, затвердженого в державному бюджеті на 2020 рік для Фонду", - повідомили у пресслужбі Кабінету міністрів.

Зокрема, 16 млрд грн виділено для системи охорони здоров’я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, для виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі для лікарень необхідного обладнання.

Читайте також: Як отримати безоплатне лікування при інсульті, інфаркті та пологах. Пояснює НСЗУ

Ще 7 млрд направили для фінансування фонду безробіття, з яких 2,7 млрд - на допомогу з часткового безробіття, 1,2 млрд - на підтримку фізичних осіб-підприємців, які не можуть працювати через карантин та мають дітей молодших за 10 років.

Ще 35 млрд мають піти на реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг.

Що відомо

  • Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
  • 14 липня США збільшили до 17,3 мільйонів доларів фінансову допомогу Україні для боротьби з поширенням COVID-19.

На початок