Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Є схожість до нашої гри". Олексій Сич назвав сильні сторони Іспанії перед півфіналом молодіжного Євро-2023

"Є схожість до нашої гри". Олексій Сич назвав сильні сторони Іспанії перед півфіналом молодіжного Євро-2023

Ексклюзивно
"Є схожість до нашої гри". Олексій Сич назвав сильні сторони Іспанії перед півфіналом молодіжного Євро-2023
. Олексій Сич, фото: GETTY IMAGES

Ексклюзивний коментар захисника збірної України для Суспільне Спорт.

22-річний український футболіст Олексій Сич – основний правий захисник молодіжної збірної України на Євро-2023. У трьох матчах він провів усі 90 хвилин на полі, ще в одному – вийшов на заміну у другому таймі.

Неповну гру Сич провів лише проти Іспанії, з якою Україна грала в групі іншим складом (обидві команди достроково гарантували собі вихід з групи). За жеребом, Україна знову зіграє проти Іспанії – уже у півфіналі Євро-2023.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Євро-2023 U21 з футболу в Україні. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Харків тощо) та слухайте на Радіо Промінь.

Вихід до цієї стадії гарантував обом збірним кваліфікацію на Олімпіаду-2024, однак за словами Олексія Сича – українська команда не розслабилася від виходу у півфінал.

За день до півфінальної гри проти Іспанії Суспільне Спорт поспілкувалося з Олексієм Сичем – про налаштування на гру, відновлення перед матчем та стиль наступного суперника.

Матч Україна – Іспанія відбудеться в середу, 5 липня, о 22:00 за київським часом.

  • Про графік ігор через два дні на третій

"Є невеличка втома, але до гри з Іспанією ще є день. Думаю, наші лікарі та й весь персонал зроблять усе можливе, аби ми відновились. Для хорошого відновлення м’язів потрібен холод, тому весь акцент на нього. Чим його більше, тим швидше м’язи відновлюються".

  • Про налаштування після виходу в півфінал
"Я б не сказав, що перемога над Францією нас розслабила. Так, був момент ейфорії: усе-таки вже третій матч із ними, і нарешті – перемога, здобуття путівки на Олімпіаду. Плюс – півфінал. Але практично одразу про це забули. Годину-дві посвяткували – і все. Зараз увесь акцент на Іспанії".
  • Про сильні сторони збірної Іспанії

"Збірна Іспанії – дуже хороша команда. На мій погляд, вона – одна з найсильніших команд, яка грає в пас. У них є схожість до нашої гри, тому буде цікаво. Так, я маю на увазі контроль м’яча. Ми теж прагнемо контролювати всю гру.

Швидкі фланги Іспанії? Фактично в кожної команди є найсильніша сторона – це фланг. Напад у таких команд завжди хороший. Але в нас теж не слабкі гравці, тому будемо старатися перемогти".

  • Про фактор знання суперника через попередню зустріч

"Не знаю, чи можна це назвати плюсом. На мій погляд, у першому матчі що в збірної Іспанії, що в нас були ротації в складах. Коли ж ми грали зі збірною Франції, то ми дійсно знали слабкі та сильні сторони, адже і вони, і ми були з основним складом. Але зі збірною Іспанії усе було по-іншому, тому побачимо це вже на полі".

На початок