У Миколаєві відкриють три дитячі садки

У Миколаєві відкриють три дитячі садки

У Миколаєві відкриють три дитячі садки
Укриття в одному з миколаївських садочків. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві п’ятого липня відкриють три перші дитячі садки з відремонтованими укриттями. Два з яких у Заводському, один у Корабельному районі. Їх зможе відвідувати майже 800 дітей.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

"Завтра (5 липня — ред.) у Миколаєві відкриваємо перші дитячі садки. У них відремонтовані укриття. Все перевірила комісія, дозвіл на відкриття ми теж отримали. Тож, працювати починають два садочки у Заводському районі й один у Корабельному", — сказав міський голова.

За словами Олександра Сєнкевича, їх зможуть відвідувати майже 800 дітей.

"Далі у нас на черзі ще три заклади. Решта, в яких наразі тривають ремонти укриттів. Важливе нагадування для батьків: дізнатись, які заклади в місті працюють або планують відкритись, ви можете у найближчому садочку", — розказав мер.

Що відомо про дитячі садки у Миколаєві

  • Загалом у Миколаєві 74 дитячих садки. У дошкільних закладах оновлюють стіни, підлоги та стелі, проводять комунікації. Субвенція з державного бюджету на облаштування укриттів складає 1,5 млрд гривень.
  • За два місяці та півтора мільйона гривень підвал в одному з миколаївських дитсадків перетворили на укриття. У планах управління освіти відремонтувати протягом 2023 року 18 укриттів у закладах освіти міста на загальну суму 50 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок