Відновлення роботи шкіл та дитсадків у Миколаєві. Що відомо

Відновлення роботи шкіл та дитсадків у Миколаєві. Що відомо

Відновлення роботи шкіл та дитсадків у Миколаєві. Що відомо
Шкільне укриття. Миколаєві, квітень 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

Станом на 28 квітня у Миколаєві триває робота з облаштування 17 дитячих садків укриттями — це головна умова, за якої заклади зможуть відновити свою роботу. Також у місті триває ремонт та відновлення шкіл.

Про це в ефірі телеканалу "Март" розповів заступник міського голови Анатолій Петров.

Загалом у Миколаєві 74 дитячих садки. У 17 з них станом на 28 квітня тривають ремонтні роботи з облаштування укриттів.

"17 садків — це тільки ті, якими опікується управління освіти, ще деякими – управління капітального будівництва. Також ми працюємо з міжнародними і всеукраїнськими громадськими організаціями, які нададуть допомогу. Ми системно і поступово готуємо до відкриття більше і більше дитячих закладів", — розповів Анатолій Петров.

У дошкільних закладах оновлюють стіни, підлоги та стелі, проводять комунікації. Субвенція з державного бюджету на облаштування укриттів складає 1,5 млрд гривень.

"Сьогодні є проєкт розпорядження Кабінету міністрів України, відповідно до якого планується виділити 1,5 млрд грн на облаштування бомбосховищ і 1 млрд грн на придбання шкільних автобусів. На жаль, проєкт розпорядження ще не прийнятий. Ми працюємо з Миколаївською ОВА. Віталій Кім займається цим питанням, бо є інформація, що прифронтові зони, міста, які розташовані на цих територіях, можуть не ввійти в це розпорядження", — сказав заступник міського голови.

У міській раді збирають інформацію про те, скільки шкільних автобусів необхідно, якими маршрутами вони будуть їздити, яку категорію дітей і до яких закладів вони будуть підвозити.

"Є зруйновані школи, що до кінця року не будуть відновлені, фізично не будуть готові. Тому дітей зі зруйнованих закладів освіти потрібно підвозити до інших навчальних закладів, для них має бути організований повноцінний навчально-виховний процес", — розповів Петров.

Станом на 28 квітня 16 миколаївських шкіл потребують заміни вікон.

"Пошкоджені покрівлі в будівлях шкіл зробили у 2022 році, бо розуміли, що залишати в зиму невідремонтовані покрівлі не мали права. Постійно відбуваються ремонтні роботи в закладах освіти. Залученні міжнародні громадські організації", — розповів Анатолій Петров.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, дитячі садки у Миколаєві почнуть відкривати у травні 2023 року.

"В тих закладах, де немає укриттів, будуть споруджувати окремі бомбосховища. Відкриття закладів дошкільної і загальносередньої освіти відбуватиметься поступово після надання дозволу від ДСНС", — сказав Сєнкевич.

Читайте також

Житель Миколаєва перетворив хобі у професію, аби відновити пошкоджений обстрілами дім

Вночі 27 квітня по Миколаєву вдарили "Іскандерами-К", а не "Калібрами" — речник командування Повітряних сил ЗСУ

У Миколаївській області зареєстровано майже 15 тисяч заяв на отримання субсидій

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок