Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Відчуваємо відповідальність". Капітан збірної України Бондаренко – про матч плей-оф молодіжного Євро-2023 проти Франції

"Відчуваємо відповідальність". Капітан збірної України Бондаренко – про матч плей-оф молодіжного Євро-2023 проти Франції

"Відчуваємо відповідальність". Капітан збірної України Бондаренко – про матч плей-оф молодіжного Євро-2023 проти Франції
. Фото: Павло Кубанов/УАФ

Ексклюзивний коментар капітана збірної України Артема Бондаренка для Суспільне Спорт.

Молодіжна збірна України зіграє у чвертьфіналі Євро-2023 проти команди Франції. Підопічні Руслана Ротаня за вихід до наступної стадії турніру зіграють у неділю, 2 липня.

Франція на груповому етапі молодіжного Євро-2023 стала однією з двох команд турніру, що здобули максимальні дев'ять очок – другою була Англія. Натомість Україна у групі здобула сім очок, з другого місця вийшла у плей-оф.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Євро-2023 U21 з футболу в Україні. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Чернігів тощо).

У заключному поєдинку групового етапу Україна також була близькою до трьох перемог у трьох матчах, але втратила перемога над Іспанією на останній хвилині основного часу та зіграла у підсумку з рахунком 2:2. Однак, за словами капітана молодіжної збірної України Артема Бондаренка, поєдинок з іспанцями додав команді упевненості.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Артемом Бондаренком після прибуття команди в Клуж-Напоку, де й пройде гра проти Франції.

  • Про психологічний стан перед наступною грою
"Позитивний настрій, є приємне хвилювання, адже відчуваємо відповідальність. Після матчу з Іспанією дали нам трошки відпочити, тому вже підходимо [до гри з Францією] з новими силами. Це супер. Перепочили ці кілька днів і перезавантажились".
  • Про підготовку до гри з Францією

"Не можу сказати, над чим працювали на останніх тренуваннях – навіть Вам по секрету. Але матч з Іспанією додав нам упевненості, розуміння, що з топзбірними також можемо грати та демонструвати гарний футбол".

  • Про очікування від гри
"Очікуємо дуже складну гру. Вони дуже сильні індивідуально. Поки що не можу нічого більше сказати – наразі ми дуже мало їх на теорії ще розбирали. Але те, що вже знаємо, футболісти в них дуже сильні як окремі виконавці. Дуже. Там один травмувався, але є троє ще кращі за нього".

Хто такий Артем Бондаренко

  • Артем Бондаренко – 22-річний півзахисник "Шахтаря" та молодіжної збірної України.
  • За молодіжну команду Бондаренко дебютував у 2020 рцоі. З того моменту зіграв у її складі 21 матч, забив три голи та зробив три результативні передачі.
  • У нинішньому сезоні Артем Бондаренко зіграв на клубному рівні 38 матчів у всіх турнірах. На його рахунку 10 забитих м'ячів та зробив шість асистів.
На початок