Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
Франція стане суперником України у чвертьфіналі молодіжного Євро-2023 з футболу: результати групи D

Франція стане суперником України у чвертьфіналі молодіжного Євро-2023 з футболу: результати групи D

Франція стане суперником України у чвертьфіналі молодіжного Євро-2023 з футболу: результати групи D
. Молодіжна збірна Франції з футболу. Фото: AP Photos

Матч відбудеться в неділю, 2 липня.

На молодіжному Євро-2023 з футболу завершився груповий етап змагань. Останні матчі третього туру відбулися в групі D, яку виграла збірна Франції.

Саме переможець квартету D мав стати суперником України у чвертьфінальному матчі. Команда Руслана Ротаня закінчила груповий раунд на другій сходинці своєї групи, втративши перше місце лише на останніх хвилинах матчу з Іспанією (2:2).

Перед останнім туром всі чотири команди групи D зберігали шанси на вихід до плей-оф. Лідирувала Франція, що виграла обидва своїх стартових матчі на турнірі.

Результати третього туру

Французи в своєму поєдинку грали проти Швейцарії. Вже на 16-й хвилині Амін Гуїрі з "Ренна" відкрив рахунок, релізувавши пенальті.

Непоступливі швейцарці відіграли м'яч ще перед перервою. Динамічну комбінацію ударом у дальній кут завершив хавбек Дан Ндоє ("Базель").

Натомість у другому таймі підопічні Сільвена Ріполя зняли всі питання щодо переможця, забивши одразу тричі. 4:1 — "Ле Бле" здобувають свою найбільшу перемогу на турнірі та виходять до 1/4-ї з першого місця.

  • Швейцарія — Франція 1:4

В іншому матчі групи потенційна друга сходинка групи розігрувалася між однолітками з Італії та Норвегії. З двох команд лише італійці досі набирали очки на турнірі — здолавши Швейцарію в результативній зустрічі другого туру (3:2).

На відміну від паралельного матчу, в грі італійців та норвежців усе вирішив один гол — Еріка Ботгейма на 65-й хвилині. На клубному рівні 23-річний форвард виступає саме в Італії — в клубі місцевої Серії А "Салернітані".

Навіть попри перемогу Норвегія залишилася останньою в групі. Наступної стадії не пройшла жодна з команд — Швейцарія за додатковими показниками посіла підсумкове друге місце.

  • Італія — Норвегія 0:1

Група D. Турнірна таблиця

  1. Франція — 9 очок (3 матчі), 6:2 (різниця голів)
  2. Швейцарія — 3 (3), 5:8
  3. Італія — 3 (3), 4:5
  4. Норвегія — 3 (3), 2:3

Євро-2023: що відомо

  • Франція та Україна зіграють свій чвертьфінальний матч у неділю, 2 липня.
  • Команди двічі зустрічалися між собою у відбірковому турнірі Євро-2023. Французи тоді набрали чотири очки в очних поєдинках: нічия 3:3 та розгромна перемога 5:0.
  • Французи одного разу вигравали молодіжне Євро — у 1988 році. Відтоді одного разу ставали віцечемпіонами (1994) й тричі — бронзовими призерами.
На початок