Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека – речник Повітряних Сил про можливість відкриття аеропорту "Львів"

Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека – речник Повітряних Сил про можливість відкриття аеропорту "Львів"

Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека – речник Повітряних Сил про можливість відкриття аеропорту "Львів"
Фото архівне. Суспільне Львів

Функціонуючий аеропорт може бути потенційною ціллю росіян. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" у відповідь на запитання про можливість відновлення роботи аеропорту "Львів" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами Юрія Ігната, закриття аеропортів — рішення уряду.

"Дії уряду я не можу коментувати. Для кожного літака потрібно відповідну злітно-посадкову смугу і супутнє обладнання, яке його буде заправляти, обслуговувати і т.д. Аеропорти — це інфраструктура, де можуть здійснюватися польоти цивільних суден, як вантажних, так і пасажирських. Така заява вже не вперше з’являється в інфопросторі. Але треба розуміти, яка є безпека чи небезпека", — пояснює речник Повітряних сил ЗСУ.

Юрій Ігнат каже, що зараз в Україні діють усі аеродроми. Їх використовують для захисту України. По військових аеродоромах України росіяни завдають ударів і зараз стоїть питання їхнього захисту.

"Ми бачили аеродром "Кропивницький" минулого тижня. А ще перед тим аеродром "Старокостянтинів". Ворог буде бити туди. Тому питання аеродромів важливе, але треба їх чимось захищати. Системи, які ми отримуємо від партнерів, не є в достатній кількості сьогодні в державі. А захищати нам є що. Це об’єкти критичної інфраструктури, гідротехнічні споруди. Потрібно забезпечувати потужний захист аеродромів", — каже Юрій Ігнат.

6 червня, в межах підписання угоди між Україною та ЄС про приєднання України до європейської програми "Механізм "Сполучення Європи" обговорювали питання можливості відновлення роботи аеропорту "Львів". Начальник Львівської ОВА Максим Козицький тоді заявив, що надіються на те, що, "так як є зерновий коридор, так, можливо, буде і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом".

Рейси з аеропорту "Львів" скасували о 6:00 24 лютого 2022 року у зв'язку з закриттям повітряного простору України.

На початок