У Кременці підприємці перекривали дорогу

У Кременці підприємці перекривали дорогу

У Кременці підприємці перекривали дорогу
. Суспільне Тернопіль

Тридцять підприємців перекрили дорогу в Кременці на Тернопільщині. Вони вимагали, щоб закладам громадського харчування під час карантину дозволили працювати до першої ночі. Повідомив голова спілки підприємців і промисловців Кременеччини В'ячеслав Онишкевич.

За його словами, зараз цим закладам дозволено діяти до 23 години.

Учасники протесту збиралися на вулиці Шевченка біля краєзнавчого музею. Туди приїхали 20 поліцейських, щоб забезпечувати порядок під час акції.

На Тернопільщині підприємці перекрили дорогу
Двадцять правоохоронців слідкують за порядком під час акції. Суспільне Тернопіль

“Я їм порекомендував прочитати розділ Конституції, щоб знали, які їхні обов'язки. Щоб не порушували громадський спокій, не порушували правила дорожнього руху на переході", – розповів начальник Кременецького відділу поліції Анатолій Ігнатюк.

На акцію прийшов з плакатом власник нічного клубу Віктор Непомящий:

"Ми працюємо до 23 години. Самі розумієте, якщо це нічний клуб – то він повинен працювати по своєму графіку. До 23 години ніхто ходити не буде як в ресторан, так і в нічний клуб"

Голова спілки підприємців і промисловців Кременеччини В'ячеслав Онишкевич розповів, що підприємці були на зустрічі в Кременецького міського голови. Він пообіцяв, що роботу закладів дозволять до 1 години:

"Ми ж розумієм, що якщо відбувається весілля, то не може воно відбуватися в такий короткотривалий термін. Відповідно, замовники дуже багато відмовляються від проведення таких заходів. Мерія пообіцяла, однак на наступний день, зібрала оперативний штаб, на якому офіційно відмовила".

Перший заступник міського голови Кременця Микола Матвіюк розповів, чому рішення міськради продовжити час роботи розважальних закладів і закладів громадського харчування скасували:

“Нам надійшов протокол обласного штабу, в якому було вказано, щоб керуватися рішенням Кабміну. Один із пунктів – заборонена робота після 23 до 7 години розважальних закладів та суб'єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування".

За словами начальника Кременецького відділу поліції Анатолія Ігнатюка, під час акції порушень не було. Акція тривала не більше п'яти хвилин.

Нагадаємо, роботу розважальних закладів, кафе, ресторанів та закладів культури з 23-ї до 7-ї години ранку заборонили. Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

9 липня в Тернополі відновили роботу закладів громадського харчування після 22 години, а також в окремих випадках дозволили партнерські пологи. Про таке рішення повідомив Тернопільський міський штаб.

Натомість обласна комісія 9 липня повідомляла про посилення контролю за дотриманням карантинних вимог на підприємствах та у закладах громадського харчування області.

Що відомо:

На початок