Тернопільські ресторани та кафе запрацювали в середині приміщень

Тернопільські ресторани та кафе запрацювали в середині приміщень

Тернопільські ресторани та кафе запрацювали в середині приміщень
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі дозволили відвідувати заклади громадського харчування не лише на літніх терасах, а й у приміщеннях. Таке рішення виконкому Тернопільської міської ради. Його уже опублікували на сайті міськради.

Закладам громадського харчування можна приймати відвідувачів, якщо між столиками буде дистанція не менше півтора метри, за кожним столиком - не більше чотирьох людей, не враховуючи дітей до 14-ти років. Також працівники і відвідувачі закладів громадського харчування повинні бути у засобах захисту, - йдеться у рішенні.

Запрацювали тернопільські ресторани та кафе
Офіціант Андрій Пенькало. Суспільне Тернопіль

В одному із кафе в центрі міста офіціант Андрій Пенькало каже, у них дистанція між столиками більша, ніж півтора метра:

"Стараємось дотримуватися усіх вимог. Ми забрали декілька столів зі залу, розсунули на відповідні відстані. Ходимо в окулярах, масках, постійно подаємо їжу в рукавичках".

Андрій Пенькало розповідає, що працівники закладу за стіл дозволяють сісти не більше, ніж чотирьом відвідувачам. Прибори подають в одноразових пакетиках.

Запрацювали тернопільські ресторани та кафе
За столиками - не більше чотирьох. Суспільне Тернопіль

Відвідувачка закладу Марія Дмитрук радіє, що карантин послабили:

"Можемо зараз сидіти в улюблених закладах, тому що вже дуже сумували за ними. У приміщенні зараз набагато краще сидіти, тому що зараз погода не дуже літня".

Адміністраторка ще одного закладу Оксана Стрибулевич розповідає, що більшість відвідувачів надають перевагу літній терасі. У приміщенні зайняті 4 столики. Усі прийшли у масках:

"Садимо зараз в приміщенні столики через один. Наразі за столиком може сидіти максимум 4 персони. Якщо хоче компанія, наприклад, 8 чоловік, то садимо за сусідніми столиками".

Оксана Стрибулевич розповіла, що для безпеки відвідувачів встановили безконтактне меню:

"Всі можуть підійти до мольберту, і можуть так само в інтернет зайти через додаток, ознайомитися з меню нашого ресторану. QR-коди –це меню, так само це потрібно підійти, навести камеру, сфотографувати".

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що правоохоронці та представники міськради перевірятимуть, чи дотримуються у закладах громадського харчування санітарних вимог:

"Окремо дали доручення правоохоронним органам створити спільну робочу групу з відділом торгівлі, з муніципальною інспекцією, нацполіцією, держпродспоживслужбою для регулярного обходу закладів громадського харчування. Мета цих груп – не штрафувати підприємців, а контролювати".

Що відомо:

На початок