У Тернополі є нові послаблення карантинних вимог

У Тернополі є нові послаблення карантинних вимог

У Тернополі є нові послаблення карантинних вимог
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі відновили роботу закладів громадського харчування після 22 години, а також в окремих випадках дозволили партнерські пологи. Про таке рішення повідомив Тернопільський міський штаб.

“Ресторани та кафе працюватимуть відповідно до режимів їхньої роботи, але з посиленим контролем, особливо у вихідні“, – повідомив міський голова Сергій Надал.

Також на засіданні штабу частково дозволили партнерські пологи за результатами консиліуму лікарів. Учасники партнерських пологів повинні дотримуватися умов карантину.

Це – наявність ПЛР-тестування, дотримання умов самоізоляції з моменту відбору матеріалу до настання пологів. Наявність під час пологів маски чи респіратора, рукавичок, окулярів.

“Тернопільська міська рада врахувала петицію про партнерські пологи, яка була зареєстрована на сайті. Розглянувши звернення тернополян, ми пішли на зустріч і прийняли рішення, яке дозволяє відновити спільні пологи“, – повідомив Надал.

Нагадаємо, 11 червня тернополянка Ірина Яремчук зареєструвала петицію, щоб у Тернополі відновили партнерські пологи. Їх скасували під час карантину в квітні. Петиція набрала 325 голосів із 300 необхідних.

Під час засідання оперативного штабу заступниця начальника відділу охорони здоров’я міськради Ольга Ярмоленко повідомила, що цього тижня показник захворюваності на COVID-19 зріс на 47% у Тернополі:

“Кількість зареєстрованих випадків за ці дні складає 76 осіб. Завантаженість ліжок становить 44%. Станом на 9 липня в Тернополі – 491 хворий, 130 одужало, 1 летальний“.

Що відомо:

На початок