Контратака українських підрозділів у Бахмуті: військові РФ залишили деякі позиції — Сирський

Контратака українських підрозділів у Бахмуті: військові РФ залишили деякі позиції — Сирський

Контратака українських підрозділів у Бахмуті: військові РФ залишили деякі позиції — Сирський
. Український БТР веде вогонь у бік російських позицій поблизу Авдіївки, Донецька область, Україна, 28 квітня 2023 року. AP Photo / Libkos

Командувач східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 30 квітня побував у районах бойових дій на сході. Він нагородив захисників Бахмута, які відзначились у боях. Та зазначив, що на окремих ділянках Бахмута українські військові пішли у контратаку, внаслідок чого військові залишили деякі позиції.

Про це повідомили у Мілітарі медіацентрі.

"Щоб просунутись вперед ворог застосовує максимум зусиль та не рахується ні з чим. Попри значні втрати, у бій постійно кидаються нові штурмові групи Вагнера, бійців інших приватних компаній, десантників. Але взяти місто під контроль противнику не вдається", — сказав Сирський.

Він зазначив, що на Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бої, де армія РФ атакує, без успіху намагається прорвати оборону українських позицій на декількох напрямках.

За словами командувача, на Лиманському напрямку українські військові протягом кількох останніх днів відбили численні штурми. "Спроби ворога захопити наші позиції не вдались. Противник зазнав втрат, нами були взяті в полон 10 ворожих солдат", — повідомив генерал-полковник.

Що відомо про ситуацію на фронті

Протягом 30 квітня військові РФ на Бахмутському напрямку обстріляли 15 населених пунктів. Армія Росії без успіху наступала у напрямку Богданівки, Іванівського та Олександро-Шультиного.

29 квітня російські військові обстріляли Бахмутський та Лимано-Куп'янський напрямок загалом 651 раз. За добу військові РФ 331 раз обстріляли Бахмутський напрямок. На цій ділянці було 30 боїв. ЗСУ знищили 93 військових РФ та 106 поранили. Російські війська залишились без гармати, БПЛА "Орлан-10", чотирьох польових складів.

320 разів військові РФ обстріляли Лимано- Куп'янський напрямок. На цій ділянці було сім боїв. Українські війська знищили 46 військових РФ та 84 поранили. ЗСУ підбили танк Т-72, дві БМП та три авто.

Читайте також

Поблизу Бахмута та Мар'їнки бої відбуваються на відстані менш як 50 метрів

18 обстрілів Донеччини за добу. Російська армія обстріляла Авдіївку, Нью-Йорк та пошкодила будинки жителів

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок