Ілля Ковтун здобув два "золота" в останній день фіналів Кубка світу зі спортивної гімнастики

Ілля Ковтун здобув два "золота" в останній день фіналів Кубка світу зі спортивної гімнастики

Ілля Ковтун здобув два "золота" в останній день фіналів Кубка світу зі спортивної гімнастики
. Ілля Ковтун. Фото: AP Photos

19-річний гімнаст тріумфував у вправах на паралельних брусах та перекладині.

Україна здобула ще дві медалі у заключний день фіналів на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики. 19-річний Ілля Ковтун переміг у вправах на паралельних брусах та перекладині.

У заключний день фіналів на Кубку світу зі спортивної гімнастики виступили два українські спортсмени. Першим нагороду здобув Назар Чепурний: 20-річний гімнаст став срібним призером вправ в опорному стрибку, здобувши свою першу нагороду за рік.

Читайте також: Назар Чепурний вперше за рік здобув нагороду на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

Стартувати в опорному стрибку мав і Ілля Ковтун, однак український гімнаст знявся з цього фіналу. Натомість 19-річний гімнаст боровся за медалі у двох наступних фіналах - паралельних брусах та перекладині, де здобув медалі на чемпіонаті Європи-2023.

Обидва фінали український гімнаст закінчив переконливими перемогами. Спершу він набрав 14.833 балів у паралельних брусах, випередивши найближчого переслідувача - Мохамеда Афіфі з Єгипту - на 8.3 бала.

Паралельні бруси

  1. Ілля Ковтун (Україна) - 14.833
  2. Мохамед Афіфі (Єгипет) - 14.066
  3. Ніколо Моццато (Італія) - 14.033

А у наступному фіналі з перевагою у понад 0.3 бала Ковтун випередив бельгійця Максіма Жентгеса та теж став чемпіоном. "Золото" у вправах на перекладині - перше для українського гімнаста на рівні Кубка світу.

Перекладина

  1. Ілля Ковтун (Україна) - 14.100
  2. Максім Жентгес (Бельгія) - 13.766
  3. Казімір Шмідт (Нідерланди) - 13.533

Таким чином, Ілля Ковтун закінчив Кубок світу в Каїрі з чотирма медалями, три з яких - золоті. У перший день фіналів український гімнаст виборов "золото" у вільних вправах та став бронзовим призером на коні.

Читайте також: Ілля Ковтун приніс Україні дві медалі у перший день фіналів останнього етапу Кубка світу з гімнастики: результати

Усі медалі Іллі Ковтуна на Кубку світу в Каїрі

  • "золото": вільні вправи, паралельні бруси, перекладина
  • "бронза": кінь

Ілля Ковтун: що відомо

  • Перед етапом Кубка світу в Каїрі здобув три медалі на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики - повторення національного рекорду.
Читайте також: Ілля Ковтун повторив національний рекорд за медалями на одному чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики
  • На чотирьох етапах Кубка світу Ковтун виграв вісім медалей. Етап у Каїрі став найуспішнішим для українського гімнаста.
  • Найкращим для Ковтуна за кількістю медалей на Кубку світу зі спортивної гімнастики залишається 2021 рік - 12 нагород.
На початок