Покоління, що змінює світ: черкаські школярі прослухали найбільший урок у світі

Покоління, що змінює світ: черкаські школярі прослухали найбільший урок у світі

Покоління, що змінює світ: черкаські школярі прослухали найбільший урок у світі
. Дев'ята гімназія

Черкаські школярі стали частиною Всесвітньої ініціативи "Найбільший урок у світі" (World`s Largest Lesson). Всесвітня ініціатива UNICEF поширює інформацію про Цілі Сталого Розвитку серед молоді і дітей, щоб надихнути їх стати поколінням, що змінює світ на краще.

Черкаські освітяни мають давню історію співпраці із всесвітніми організаціями, розповів Суспільному начальник обласного управління освіти Валерій Данилевський.

До ініціативи долучилися чотири класи Черкаської гімназії №9.

"Учні 5-А, 6-А, 7-Б та 11-А класів стали безпосередніми учасниками. До них у гості завітали амбасадори проєкту, аби розповіли про Цілі сталого розвитку, затверджені Організацією Об’єднаних Націй 2015 року. Гості представили всі 17 цілей: розповіли про принципи цілей, завдання для їх досягнення, цікаві факти. Особливий акцент для гімназистів зробили на Цілі 4 "Якісна освіта" та Цілі 11 "Сталий розвиток міст і громад", — повідомили в пресслужбі гімназії.

Найбільший урок у світі
Найбільший урок у світі. Дев'ята гімназія

На уроці розбирали, чому освіта є важливою, як потрібно розвивати міста, які цілі є близькими, що кожен може зробити, аби зберегти планету, розповіли у гімназії.

Координатор проєктів та голова ГО "ICІTY CHE” Микола Максьома зазначив, що мета такої ініціативи — об'єднати країну навколо освітньої тематики, а також цінностей, які пропонує і пропагує UNICEF. Такі уроки проводять учні старших класів або студенти різних навчальних закладів.

Найбільший урок у світі
Найбільший урок у світі. Дев'ята гімназія

"Я проводив два уроки на екологічну тематику: для молодшої і старшої школи. Тоді урок стосувався глобального потепління. Нам надали певну презентацію і всю необхідну інформацію щодо глобального потепління, за якою цей урок проводився. Вчитель, яким я в той момент був, міг доповнювати, пояснювати, розширювати щось від себе. Можна було обрати формат уроку, підбирати інтерактивні завдання, як це доносити і подавати дітям, як це розповісти, щоб було цікаво", — розповів Микола.

Такі заняття проводять як онлайн, так і офлайн. Урок має стандартну тривалість.

"Загалом це був для мене цікавий досвід практики роботи з молоддю. Цікаво було попрацювати з учнями, зрозуміти, якими категоріями вони оперують і мислять, які вони в поведінці, в ставленні, в баченні цього світу. Виявилося, навіть наймолодші класи знають дуже багато про екологію. Не все. Але вони чули про сміттєперероблення, що треба користуватися екоторбинками, про забруднення світового океану, глобальне потепління, сортування сміття. Було дуже круто зрозуміти, що найменші дітки уже в цій темі, і вони формуються вже з більш конструктивними ідеями", — розповів голова ГО "Icity che”.

Найбільший урок у світі
Найбільший урок у світі. Дев'ята гімназія

Людей, як проводять такі уроки, називають амбасадорами Всеукраїнської ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки організації AIESEC в Україні. Це не вчителі, а люди, які просувають ідею, яка проводить цей урок на регіональному чи місцевому рівні, "Як маленькі гвинтики по всій Україні", розповів голова ГО "Icity che” Микола Максьома.

"Із Дитячим фондом ООН (UNICEF) маємо широку співпрацю. Від часів ковіду вони, наприклад, допомагали нам із дезинфікуючими до того, що проводили тестування і закінчуючи теперішнім часом, коли вони допомагають школам і садочкам з освітніми програмами, зокрема щодо підтримки психічного здоров'я. Ми дуже вдячні їм за співпрацю. Ця співпраця має давнє коріння, і ми радіємо, що вони можуть і хочуть нам допомагати", – розповів начальник обласного управління освіти Валерій Данилевський.

Найбільший урок у світі
Найбільший урок у світі. Дев'ята гімназія

Мета ініціативи полягає в підвищенні соціальної активності молодих людей, заохоченні до розроблення власних проєктів та здійснення щоденних заходів для досягнення вказаних цілей.

Організовує проєкт Всеукраїнська молодіжна громадська організація "AIESEC в Україні", зокрема відокремлений підрозділ ВМГО "AIESEC в Україні" у Черкасах.

Найбільший урок у світі
Найбільший урок у світі. Дев'ята гімназія

Що відомо

  • "AIESEC" — це міжнародна молодіжна організація, яка розвиває лідерство у молоді шляхом міжкультурних обмінів, членства в організації та проведення подій для розвитку молодих лідерів. Відділення "AIESEC" функціонують в 111 країнах світу, 12 з них знаходяться у містах України, серед яких є і Черкаси. Співпраця нашого міста з організацією розпочалася у 2019 році.
  • У рамках співпраці учні закладів загальної середньої освіти стали учасниками Всесвітньої ініціативи "Найбільший урок у світі". У школах проведуть інформаційно-просвітницькі тренінги, які ознайомлять черкаську учнівську молодь з цілями та завданнями Організації Об’єднаних Націй.
  • "Найбільший урок у світі" - це всесвітня ініціатива Дитячого фонду ООН (UNICEF), яка знайомить дітей у всьому світі із Глобальними Цілями сталого розвитку. Проєкт сприяє підвищенню обізнаності про глобальні проблеми та цілі сталого розвитку, мотивує бути активними та свідомими, брати на себе відповідальність та розвивати лідерські якості.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок