На Черкащині 17 травня застосують графіки відключень електроенергії

На Черкащині 17 травня застосують графіки відключень електроенергії

17 травня з 00:00 до 24:00 на Черкащині застосують графіки погодинних відключень.

Про це Суспільному повідомили в пресслужбі "Черкасиобленерго".

У повідомленні йдеться, що такі дії допоможуть зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

Години відсутності електропостачання:

  • 06:00-08:00 3 черга
  • 20:00-21:00 4 черга
  • 21:00-22:00 4+5 черги
  • 22:00-23:00 5 черга
  • 23:00-24:00 6 черга

Спеціальні графіки аварійних відключень застосовуються у випадках, коли необхідно дуже швидко та у великих обсягах знизити навантаження, що споживається з об’єднаної енергосистеми України. При їх застосуванні відключення споживачів здійснюється з центрів живлення, незалежно від категорійності. При цьому час на застосування цих графіків при отриманні відповідної команди від персоналу НЕК "Укренерго" складає три-п'ять хвилин.

Час на застосування графіків аварійних відключень складає до 15 хвилин. При цьому здійснюється відключення як юридичних, так і побутових споживачів.

Спрогнозувати момент, коли виникне необхідність застосувати спеціальних графіків аварійних відключень та графіків аварійних відключень неможливо.

Графіки погодинних відключень застосовуються у випадках, коли НЕК "Укренерго" заздалегідь встановлено, що в енергосистемі України є дефіцит генерованої потужності.

"Наразі графіки погодинних відключень не застосовують, втім, у разі погіршення ситуації в енергосистемі, спричиненої пошкодженням об’єктів генерації електроенергії, вони можуть бути введеними в дію", — пояснили в обленерго.

На сайті Товариства є графіки погодинних відключень, які мають шість черг. Переглянувши графік, споживач може дізнатися, в якій черзі він знаходиться. Ознайомитися можна у розділі "Графіки/Перелік черг графіків погодинних відключень" за посиланням.

Також з огляду на складну ситуацію в об’єднаній енергосистемі країни побутових споживачів, організації, відомства та підприємства просять зменшити споживання електроенергії та раціонально використовувати енергоємні прилади, особливо в пікові години: вранці з 7:00 до 10:00 і ввечері з 18:00 до 22:00.

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

На початок