Як пільговикам з інших громад отримати транспортну картку Чернівців для безоплатного проїзду: пояснення

Як пільговикам з інших громад отримати транспортну картку Чернівців для безоплатного проїзду: пояснення

Як пільговикам з інших громад отримати транспортну картку Чернівців для безоплатного проїзду: пояснення
. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

Понад 200 пільговиків, які працюють у Чернівцях, але живуть в інших громадах, отримали транспортні картки. Вони можуть безплатно їздити комунальним транспортом. Картки також отримали понад 20 пільговиків, які зареєстровані в інших громадах, однак тривалий час живуть у Чернівцях.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі тролейбусного управління.

Хто з пільговиків з інших громад може отримати картку

Транспортними картками наразі користуються жителі Чернівців, Коровії та Чорнівки, які входять до Чернівецької громади. Інші громади можуть укласти угоду з Чернівецькою міськрадою на виготовлення карток, щоб їхні пільговики могли їздити в комунальному транспорті Чернівців безплатно.

Для цього вони мають погодити на сесії, скільки грошей можуть виділити на відшкодування проїзду пільговиків. Раніше у коментарі Суспільному керівник ЧТУ Петро Лисак розповів, що попередньо укласти такі угоди планували Клішковецька, Острицька та Горішньошеровецька громади.

Пільговик з іншої громади, який працює у Чернівцях, може отримати транспортну картку, якщо надасть довідку з місця роботи. Таку довідку можна отримати у відділі кадрів.

Якщо пільговик зареєстрований в іншій громаді, однак постійно проживає у Чернівцях, він може звернутися до компанії, яка обслуговує будинок, та скласти акт про своє фактичне проживання у ньому.

Крім цього, потрібно надати паспорт чи свідоцтво про народження, код платника податків, пільгове чи пенсійне посвідчення.

Ці документи потрібно принести до ЦНАПу на вулиці Героїв Майдану, 7 або зареєструватися на отримання картки на онлайн-формі.

Читайте також: У Чернівцях транспортні картки отримали 40% пільговиків: скільки ще потрібно для запуску е-квитка

Раніше на пресконференції міський голова Роман Клічук говорив, що електронний квиток у Чернівцях запровадять, коли картки отримає 80-90% пільговиків. Тоді у комунальному транспорті міста безплатно зможуть їздити лише люди, які мають такі картки.

Що відомо

  • У Чернівцях на отримання транспортної картки подалася 31 тисяча пенсіонерів, учасників бойових дій та інших людей пільгової категорії. 16 тисяч з них отримали картки – це 50% пільговиків від тих, хто подав заявки.
  • Коли картки отримає 80-90% пільговиків, тоді зможуть ухвалювати рішення про перехід на електронний квиток у громадському транспорті міста, повідомив Клічук.
  • У жовтні 2022 року Чернівецьке тролейбусне управління уклало договір на закупівлю 120 тисяч транспортних карток для оплати за проїзд в тролейбусах та комунальних автобусах.
  • У лютому почали продавали загальні картки, які вартують 200 гривень та поповнені на 17 поїздок. Перелік точок продажу карток оприлюднили на сторінці ЧТУ.
  • Повністю перейти на е-квиток у Чернівцях планували в лютому, згодом перехід відтермінували до 1 березня. На пресконференції 5 квітня міський голова Роман Клічук повідомив, що електронний квиток не запровадили вчасно через затримку в постачанні карток.

Читати також

У Чернівцях почали продавати транспортні картки: скільки коштують та де купити

Транспортні картки у Чернівцях: як формували ціну та скільки отримують точки продажу

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок