"Мріяв відбудовувати українське мовлення у Луганську". Радіоведучий Суспільного Дмитро Сірик загинув на війні

"Мріяв відбудовувати українське мовлення у Луганську". Радіоведучий Суспільного Дмитро Сірик загинув на війні

"Мріяв відбудовувати українське мовлення у Луганську". Радіоведучий Суспільного Дмитро Сірик загинув на війні
. Колаж: Суспільне Донбас

Радіоведучий Суспільного та військовий Дмитро Сірик загинув у бою 20 квітня, захищаючи Україну. Інформацію про загибель підтвердила його наречена, колеги, також про смерть Дмитра повідомили у громаді, де жила його родина.

Дмитру Сірику було 36 років, він родом з Сєвєродонецька. Понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема, і на радіо "Пульс". У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

Це була людина, на яку можна покластися як на себе — згадує Дмитра його колега Вікторія Марченко.

"Діма був дуже відповідальний, завжди був готовий працювати. В колективі він часто жартував, але для сторонніх людей міг виглядати суворим. Та насправді він був дуже добрий. Він дуже любив кіно, а ще захоплювався інтелектуальними іграми, грав у "Квіз". Він завжди підтримував, на нього завжди можна було покластися. І коли його мобілізували, він відразу став до лав ЗСУ", — розповіла Вікторія.

Дмитро багато років працював у Луганську, а з моменту окупації обласного центру у 2014-му році переїхав у рідний Сєвєродонецьк. Тоді, розповідає колега, перейшов на українську мову. А ще: хотів приїхати у звільнений від окупантів український Луганськ — відбудовувати українське мовлення і, звісно, звільнити рідний Сєвєродонецьк.

"Він був патріотом своєї країни, а ще він був патріотом своєї малої Батьківщини — Луганщини", — каже колега.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, Дмитро Сірик якнайшвидше, згадує Вікторія Марченко, евакуював батьків, сина та наречену у безпечний регіон. А у березні 2022 року, як уточнили рідні Дмитра, добровільно став до ЗСУ.

Дмитро був стрільцем-снайпером механізованого батальйону, загинув 20 квітня, захищаючи Україну, повідомив Переяславський міський голова В’ячеслав Саулко.

У Дмитра лишились батьки, син і кохана дівчина.

Команда Суспільного висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Дмитра Сірика.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок