"Тато — мій супергерой". Кікбоксерка присвятила перемогу на чемпіонаті країни загону “Білий янгол”, де служить її батько

"Тато — мій супергерой". Кікбоксерка присвятила перемогу на чемпіонаті країни загону “Білий янгол”, де служить її батько

"Тато — мій супергерой". Кікбоксерка присвятила перемогу на чемпіонаті країни загону “Білий янгол”, де служить її батько
. Фото: Суспільне Донбас

Чемпіонка України з кікбоксингу 15-річна Олександра Піпа присвятила перемогу поліцейським з підрозділу “Білий янгол”. У загоні, що рятує людей з-під обстрілів, служить батько юної спортсменки. Нині Олександра готується до нових змагань, на які також планує вийти із прапором "Білого янгола".

Суспільне розповідає історію юної спортсменки.

Олександра — переселенка з Донеччини, тренується у дитячо-юнацької спортивної школи Бердичева. Сюди приїздить чотири рази на тиждень.

"Я займаюся кікбоксингом з 2017 року, займалася у місті Курахове. У 2019 році я переїхала до міста Бердичів", — розповідає дівчина.

"Така перспективна дівчинка. Вона така швидка, легка, дуже працьовита, розтягнута, маю на увазі гнучка, на шпагат сідає. За рахунок цих якостей у неї все виходить", — розповідає тренер з кікбоксингу Олег Каденський.

На тренуванні юні спортсмени відпрацьовують удари в парі, тренують гнучкість, стрибають на скакалці та відпрацьовують швидкість за допомогою спортивної "груші".

"Зараз ми з нею працюємо над швидкістю нанесення ударів, як руками, так і ногами. Що свідчить останній чемпіонат України, де за рахунок швидкості вона виграла", — додає тренер.

Спортсменка з Курахового присвятила перемогу у чемпіонаті “Білим янголам”
Фото: Суспільне Донбас

Золоту медаль на чемпіонаті України, який відбувся у квітні цьогоріч у місті Бровари, Олександра присвятила одному з поліцейських екіпажів загону "Білий янгол", який рятуює людей на лінії фронту на Донеччині. У цьому екіпажі служить її тато Василь Піпа.

За словами дівчини, у секцію кікбоксингу її привів саме тато.

"Я дуже хотіла присвятити цю перемогу до поліції Донеччини й для свого тата. Я ним дуже пишаюся. Тато для мене — це моя гордість, це мій супергерой, супермен. Я дуже його люблю. Мене папа водив і на танці, і на тренування з кікбоксингу", — розповідає Олександра.

Ось ці медалі – це частина нагород, які здобула Саша на різноманітних змаганнях.

Спортсменка з Курахового присвятила перемогу у чемпіонаті “Білим янголам”
Фото: Суспільне Донбас

"Перший бій. Я вийшла, знаєте, так стою, "двієчку" кинула і ніжкою в голову, дівчина розплакалась — і я виграла", — згадує спортсменка.

У секції кікбоксингу спортсмени відпрацьовують і елементи рукопашного бою та прийомів самозахисту. Саша каже, попри те, що вона невисокого зросту, може дати відсіч. Вольовий характер вона успадкувала від батька, за яким дуже сумує.

Зізнається: дивиться усі сюжети про поліцейський екіпаж "Білий янгол":

"А знаєте так: великий екран — і коли папа так дивиться, я так вдивляюся, бачу його очі, бачу його лице. Так хочеться, підійти, обняти та поцілувати".

Олександра Піпа чемпіонка України з кікбоксингу
15-річна Олександра Піпа на тренуванні. Фото: Суспільне Донбас

З вибором майбутньої професії Олександра остаточно визначилась.

"В кікбоксингу я планую стати кандидатом в майстри спорту, а це з 16 років. Далі у спорт я, може, піду, але тренером я не дуже хочу бути. Я хочу піти по татових стопах і піти у поліцію. В мене бабуся була у поліції, дідусь, і батько, і я хочу", — додає спортсменка.

Після перемоги України у війні юна спортсменка має одну мрію.

"Якщо Володимир Зеленський скаже: "Закінчилась війна", — я збираю торби і їду до батька. Я так і казала: папа, війна закінчиться, я їду до тебе, я дуже цього хочу", — каже Саша.

Зараз вона готується до чергового чемпіонату з кікбоксингу, який відбудеться 27 квітня. І на ньому вона виступить із прапором екіпажу "Білі янголи".

Читайте також

"Дорослі дякують, що вмовили їх з дітьми евакуюватися". Інтерв'ю з поліцейською загону "Білий янгол"

Ховалися від обстрілів у підвалі. Поліцейські евакуювали з фронтового Сіверська двох жінок і дитину

Пів року вмовляли. Як вивезли Єгора, Аріну та їхніх батьків з Авдіївки

12 квітня з Авдіївки поліцейські евакуювали 7 людей

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок