Іван пів року жив у підвалі. "Білі янголи" евакуювали з Максимільянівки останню дитину

Іван пів року жив у підвалі. "Білі янголи" евакуювали з Максимільянівки останню дитину

Іван пів року жив у підвалі. "Білі янголи" евакуювали з Максимільянівки останню дитину
. Фото: Покровське райуправління поліції Донеччини

Екіпаж поліції "Білі Янголи" вивіз з села Максимільянівка Мар’їнської громади Донецької області останню дитину: 12-річного хлопчика Івана, який з сім'єю близько пів року жив у підвалі, перевезли в безпечне від обстрілів армії РФ місце.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Донецькій області.

"Триває операція з порятунку дітей із найбільш небезпечних населених пунктів. За один день "Білі Янголи" вивезли з Красногорівки п’ятьох дітлахів, а з села Максимільянівка – останнього 12-річного хлопчика, який близько пів року жив у підвалі. Наразі діти з батьками налагоджують нове життя у безпечному місці", — йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, ситуація в Красногорівці та сусідніх селах стає напруженішою, збільшилась кількість ворожих обстрілів.

"Проте лише одиниці з місцевих мешканців погоджуються на евакуацію. За один день з Мар’їнської громади "Білі Янголи" евакуювали 14 людей, з них 6 дітей", — розповіли поліцейські.

Як відзначили "Білі Янголи", будинок 12-річного Івана в Максимільянівці пошкоджений обстрілами та непридатний до проживання.

"Сім’я з осені минулого року жила в підвалі. Всі друзі та однокласники хлопчика вже виїхали з села. Другом для Івана став "Білий Янгол" Василь Піпа, на якого хлопчик хоче бути схожим", —заявили поліцейські.

"Хочу стати поліцейським, як Василь, та допомагати людям. Хоч це небезпечна й відповідальна робота, але мені подобається", — ділиться своїми мріями з правоохоронцями хлопець.

Нині Іван разом з батьками та двома бабусями житиме у безпечному місці.

"Найбільше за все Іван бажає, щоб війна скоріше закінчилася й він зміг повернутися додому. Нині в Максимільянівці не залишилось жодної дитини", — розповіли поліцейські.

За даними поліції, у Красногорівці залишається ще 42 дитини, батьки яких відкладають виїзд.

"Евакуацію дітей з прифронтових населених пунктів будемо здійснювати доки не вивеземо всіх неповнолітніх. Діти мають жити у безпеці", — зауважив поліцейський Василь Піпа.

Звернутися про евакуацію з Мар’їнської громади можна до групи "Білі Янголи" за телефоном 066-56-10-102.

Що відомо про евакуацію дітей з Донеччини

4 квітня МінТОТ оголосив, що примусову евакуацію у Донецькій області запровадили у 21-му населеному пункті Донецької області, звідти із батьками мають вивезти 126 дітей, які проживають поруч з лінією фронту. До цього родини з дітьми примусово вивозили лише в Бахмуті та планували розпочати примусову евакуацію в 13 громадах, зокрема в Авдіївській та Очеретинській.

Рішення про примусову евакуацію дітей, коли батьки чи опікуни зобов'язані виїхати з небезпечного населеного пункту, приймає обласна військова адміністрація.

8 квітня поліція Донеччини повідомляла, що в Авдіївці двох дітей розшукали, але перемовини із батьками, які не хочуть виїжджати з міста, тривають. 9 квітня начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомив, що дітей евакуювали разом із батьками. В місті, за його даними, лишається ще двоє неповнолітніх.

Читайте також

Ховалися від обстрілів у підвалі. Поліцейські евакуювали з фронтового Сіверська двох жінок і дитину

Пів року вмовляли. Як вивезли Єгора, Аріну та їхніх батьків з Авдіївки

12 квітня з Авдіївки поліцейські евакуювали 7 людей

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок