"Ми бачимо ваші звернення": у мерії Рівного назвали причину, чому руйнується нова бруківка

"Ми бачимо ваші звернення": у мерії Рівного назвали причину, чому руйнується нова бруківка

"Ми бачимо ваші звернення": у мерії Рівного назвали причину, чому руйнується нова бруківка
. Фото: Рівненська міська рада

У мерії Рівного пояснили, чому в деяких місцях почала руйнуватись нова вкладена бруківка. Серед причин влада назвала паркування авто в неналежному місці. У соцмережах рівняни неодноразово публікували фото, як просідає нове полотно на тротуарах.

Бруківка, просідання і пояснення

У Рівному у 2022 році на тротуарах почали вкладати нову бруківку. Йдеться про три десятки об'єктів, на це з міського бюджету виділили приблизно 55 млн грн. Після проведених ремонтних робіт рівняни почали скаржитися на якість покриття.

У пресслужбі мерії опублікували таке пояснення:

"Ми бачимо ваші звернення про те, що в деяких місцях, де вкладена бруківка — відбулося її руйнування. Насправді часто причина цього — паркування авто в неналежному місці. Саме це найчастіше стає причиною руйнувань покриття. Підрядник переуклав бруківку та виправив усі недоліки. Водночас закликаємо водіїв до правильного паркування та дотримання правил благоустрою нашого міста".

Паркування у неналежному місці: в мерії Рівного назвали причину, чому руйнується нова бруківка
Фото: Рівненська міська рада

Паркування у неналежному місці: в мерії Рівного назвали причину, чому руйнується нова бруківка
Фото: Рівненська міська рада

Як тривав ремонт

У грудні 2022 року міський голова Рівного Олександр Третяк прокоментував Суспільному, чому вони вирішили вкладати бруківку під час війни. Він пояснив, що такі роботи були заплановані раніше, крім того, про це владу просили самі жителі. Кошти на ремонт були теж передбачені ще до війни, пояснював мер.

тротуар
Мер під час однієї з інспекцій міста йде по новому тротуару/Фото: Telegram Олександра Третяка

У місті визначили 30 ділянок тротуарів, які потребували ремонту та якими користуються найбільше пішоходів. На пошкоджених ділянках вкладали плитку фем та асфальт там, де є незначні пошкодження.

"Якщо буде дотримана технологія — нічого не впливає на термін експлуатації. Після закінчення робіт наші працівники все перевіряють. У майбутньому експлуатація залежить від кожного з нас, зокрема, якщо будуть автомобілі їздити по тротуарах — ніхто не може гарантувати, що та плитка лежатиме там, як має. Тобто, будуть певні просідання", — пояснював Суспільному у жовтні 2022 року начальник відділу благоустрою міського департаменту інфраструктури та благоустрою Володимир Лапюк.

тротуар
Фото: Facebook Олександр Третяк

Платні стоянки уздовж тротуарів

Під час сесії міської ради ексочільник міста, а нині депутат Володимир Хомко заявив, що аби врегулювати у Рівному питання із місцями для паркування, майже усі стоянки, зокрема, й обабіч вулиць у центральній частині, мають бути платними. Думку попередника чинний мер Олександр Третяк підтримав. У відео нижче наведені коментарі.

Щодо нестачі місць для паркування авто на сесії висловилася депутатка Рівнеради Тамара Тимощук:

"У місті велика проблема з парковками, ми всі відчули це, коли запрацювала муніципальна варта. Штрафують, в людей багато негативу. Чи не можна було б викупляти на аукціоні вільні ділянки, є старі місця, розвалені... І створювати приватні чи не приватні, але міські наші стоянки".

Депутат Володимир Хомко, який був на посаді мера з 2008 по 2020 роки, у своєму виступі наполіг на тому, що паркінги мають бути здебільшого платними, зокрема, уздовж тротуарів.

"Ніде в цивілізованій державі немає безкоштовних парковок, крім супермаркетів і тих місць, де передбачено. Як тільки буде платна парковка вздовж тротуарів — з того часу буде бізнес робити приватні парковки. Бо якщо ви зробите приватну — ніхто туди ставити не буде, будуть ставити на голови, по тротуарах безкоштовно”, — сказав Хомко.

Після виступу колишнього мера чинний міський голова Олександр Третяк сказав:

“Абсолютно вірно. Перед тим, як купувати авто, кожен має спочатку думати, чи він може ставити його десь біля свого дому чи біля того будинку, де хто мешкає, і чи є місця у місті”.

Читайте також

  • На Рівненщині висадили майже півтора мільйона сіянців дерев. Як триває процес відновлення лісу
  • Дудка-викрутка: як на Рівненщині хочуть популяризувати гру на давньому інструменті
  • У Рівному створили мурал в пам'ять військового ЗСУ Олександра Мацієвського
  • Незаконність плану територій берега Басівкутського водосховища у Рівному: як це вплине на будівництво біля озера

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок