У Хмельницькому не вистачає волонтерів для виготовлення маскувальних сіток

У Хмельницькому не вистачає волонтерів для виготовлення маскувальних сіток

У Хмельницькому не вистачає волонтерів для виготовлення маскувальних сіток
. Фото: Суспільне Хмельницький

Дві тисячі маскувальних сіток загальною площею сорок тисяч квадратних метрів за рік зробили хмельничани в приміщенні спорткомплексу Хмельницького національного університету. Ідею їх створення ініціював благодійний фонд "Мир та Відродження". За словами волонтера Кіріла Постоловського, нині потрібні люди для виготовлення маскувального покриття.

Рік робить маскувальні сітки для українських воїнів хмельничанка Надія Крутенчук. Жінка розповіла, що вона на пенсії й до справи береться щодня

"От рано встану, щось там приготую, і мене сюди тягне. Я не перебільшую, просто тягне, хочеться прийти й допомогти плести сітки", — розповіла Надія.

Науку плетіння, каже, опанувала миттєво, в пригоді став вишивальний і в’язальний досвід.

"Я в’яжу, я пісні українські співаю, у мене батьки любили співати старі пісні про героїв, саме українські. Я собі стою, співаю, і думаю, може хлопцям там ця пісня передасться", — розповіла хмельничанка.

Надія разом із донькою Інною плетуть сітки.
Надія разом із донькою Інною плетуть сітки. Фото: Суспільне Хмельницький

У вільний від роботи час разом з Надією Крутенчук протягом року плете маскувальні сітки її донька Інна. Каже, така підтримка українських захисників — спільне рішення.

"Я не втомлююся, навпаки, на вихідні ідеш і тут відпочиваєш. Плетіння, це як натхнення на щось краще. І віра в перемогу, це зараз головне", — сказала Інна Гуменюк.

Мама з донькою роблять маскувальні сітки в спорткомплексі Хмельницького національного університету. Їх створення з березня минулого року тут ініціював благодійний фонд "Мир та Відродження", розповів волонтер Кіріл Постоловський. Каже за рік хмельничани виготовили дві тисячі сіток загальною площею сорок тисяч квадратних метрів. Рекорд, за словами волонтера, становить близько сімдесяти зроблених за день сіток. Їх говорить, відправляють військовим на різні напрямки: "Цими сітками накривається все, що можна: бліндажі, окопи, техніка, все на що військові просять".

Волонтер показав, як військові використовують сітки.
Волонтер показав, як військові використовують сітки. Фото: Кіріл Постоловський

Два тижні плете маскувальні сітки подружжя Татарових з Херсонщини, яке нині живе в Хмельницькому. Пані Зінаїда каже, так з чоловіком Віктором наближають перемогу України.

"Ми — пенсіонери, нічим більше не можемо допомогти. На зупинці побачили оголошення, вирішили сюди прийти. Прийшли, попитали, кажуть, що потрібно допомагати. То ми вирішили так допомогти", — розповіла Зінаїда.

Останнім часом, за словами волонтера Кіріла Постоловського, охочих робити маскувальне покриття меншає.

"На початку в нас були ситуації, що за день могло бути дві тисячі людей, а зараз, на жаль, людей не вистачає. У нас є сітки, в нас є тканина, все готово, от тільки руки потрібні", — сказав волонтер.

Плестимуть сітки, за словами волонтера Кіріла Постоловського, поки буде така потреба.

Авторка: Ярослава Антошевська.

Читайте також

  • "Крила янгола" у сітках. Як жителі Хмельниччини допомагають ЗСУ
  • У Хмельницькому відкрили центр психологічної підтримки. Хто може скористатись

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок