Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Можливо, деякі гонки пропускатиму". Дмитро Підручний - про повернення на Кубок світу та стан після спринту в Нове-Место

"Можливо, деякі гонки пропускатиму". Дмитро Підручний - про повернення на Кубок світу та стан після спринту в Нове-Место

Ексклюзивно
"Можливо, деякі гонки пропускатиму". Дмитро Підручний - про повернення на Кубок світу та стан після спринту в Нове-Место
. Фото: Dmytro Yevenko/biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар біатлоніста для Суспільне Спорт.

У чеському Нове-Место стартував сьомий етап Кубка світу з біатлону. Першою гонкою став чоловічий спринт за участю п'яти українців.

Найкращий результат серед збірників продемонстрував Антон Дудченко. Посівши 17-те підсумкове місце, він встановив другий особистий рекорд на рівні Кубка світу.

Читайте також: Один українець - у топ-20 спринту на етапі Кубка світу в Нове-Место: результат гонки

До залікової зони увійшов і капітан команди Дмитро Підручний, для якого спринт став першою особистою гонкою на Кубку світу від початку сезону. Два місяці біатлоніст був змушений пропускати через ушкодження коліна, від якого встиг відновитися до світової першості в Обергофі на початку лютого.

Ще напередодні спринту лідер чоловічої команди зізнавався, що досі відчуває певні проблеми з травмованою ногою. Та додав, що попри неоптимальний стан має намір відбігати три заключних етапи Кубка світу в березні.

За підсумками першої гонки в Нове-Место Дмитро Підручний поділився враженнями від повернення на Кубок світу в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Що сказав Дмитро Підручний

Пошкоджена нога завадила пробігти усі 10 кілометрів належним чином, зазначає Дмитро. Він також не виключає, що надалі буде врівноважувати навантаження через пропуск окремих стартів.

"Почувався чудово, біглося непогано. Звичайно, я постійно відчуваю дискомфорт, бо м’язи та зв’язки на прооперованій нозі ще не повністю готові. В Обергофі було так, що з кожною гонкою дискомфорт збільшувався і нога більше починала боліти. Тому сподіваюся, що до кінця сезону я витримаю. Можливо, доведеться якісь гонки пропускати. Але сподіваюся, що зараз вистачить того запасу сил, який є в тій нозі, щоб добігати сезон".

"Права нога, в принципі, не така, як ліва. Певні відрізки траси мені важко даються, через те, що вона ще слабка, і я на інших відрізках траси намагаюсь це компенсувати, де виходить краще".

Що ж до стрілецької роботи, Підручний на двох вогневих рубежах не закрив три мішені. Та з урахуванням цього, сам біатлоніст вважає потрапляння до залікової зони прийнятним результатом за умов, що склалися в його першому спринті на Кубку світу 2022/23.

"З причинами хиб на стрільбі поки не розібрався. Скажу, що пристрілка була вже якась нервова — не така, як має бути. Важко було пристрілятися. Поки важко дати відповідь, але за ці дні сподіваюся знайти й виправити ці помилки.".

"Результат оцінюю явно не позитивно. Не можу сказати, що це дуже поганий результат. Та ще й з трьома промахами, 32-ге місце — не найстрашніше, що могло б бути. Але, звичайно, я незадоволений результатом".

Етап у Нове-Место: що відомо

  • За підсумками спринту до гонки переслідування відібралися чотири українці. Окрім Дудченка та Підручного, право стартувати в персьюті здобули Артем Прима та Богдан Цимбал.
  • Чоловічий персьют у Чехії відбудеться в суботу, 4 березня. Початок гонки — о 14:50 за київським часом.
  • Наступною гонкою сьомого етапу Кубка світу стане жіночий спринт. Гонка стартує у п'ятницю, 3 березня, о 17:10.
Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.
На початок