Миколаївська спортсменка встановила новий світовий рекорд з веслування на ергометрах

Миколаївська спортсменка встановила новий світовий рекорд з веслування на ергометрах

Доповнено
Миколаївська спортсменка встановила новий світовий рекорд з веслування на ергометрах
Спортсменка Олена Буряк. Фото: Olena Buryak/Facebook

Миколаївська спортсменка Олена Буряк встановила новий світовий рекорд та посіла 1 місце на змаганнях з веслування на ергометрах "Concept2" (віртуально) у Канаді.

Про це повідомляє Федерація академічного веслування України.

Відкритий чемпіонат світу тривав у місті Торонто 25-26 лютого 2023 року.

"Чемпіонат вперше проводився у такому форматі. Учасники могли змагатися на місці, або онлайн. Кваліфікуватися онлайн могли лише 15 людей. Я кваліфікувалася на 2 дистанції: на 500 метрів і на 200 метрів. Я вирішила змагатися онлайн, бо не було можливості поїхати в Канаду", — розповіла кореспондентам Суспільного вихованка Школи вищої спортивної майстерності відділення веслування академічного Олена Буряк.

Виступала Олена Буряк на дистанції 2000 метрів (в категорії жінки 23-39 років), з результатом 6 хвилин 39,9 секунди посіла перше місце.

У змаганнях на 500 метрів із результатом 1 хвилина 27,5 секунди Олена Буряк зайняла перше місце та встановила світовий рекорд у категорії 30-39 років.

"Я була дуже здивована, коли дізналася результати. До особистого рекорду далеко було, але я тренувалася. Мала надія, що я покращу свій час, може, до 1 хвилини 28 секунд з копієчками. Я подивилася, який там світовий рекорд: він теж мій — 1 хв. 27, 9 сек. — я не ставила собі за мету його побити, але у мене вийшло. Я була здивована, бо ця гонка була реально найлегша в моєму житті", — розповіла Олена Буряк.

Олена Буряк — заслужений майстер спорту України, призерка численних чемпіонатів Європи та світу. Тренує спортсменку Раїса Бессонова.

Читайте також

Миколаївський баскетбольний клуб "Ніко-Баскет" втратив можливість поборотися за першість у Вищій лізі

На Кубку України зі стрибків у воду Миколаївський спортсмен виборов дві нагороди

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок