Миколаївському спортсмену Олександру Абраменку виплатять стипендію з міського бюджету

Миколаївському спортсмену Олександру Абраменку виплатять стипендію з міського бюджету

Миколаївському спортсмену Олександру Абраменку виплатять стипендію з міського бюджету
Олександр Абраменко. Ілюстративне фото: УНІАН

Під час сесії міської ради 23 лютого депутати проголосували за проєкт, що передбачає виділення одноразової грошової винагороди чемпіонам, призерам літніх та зимових Олімпійських, паралімпійських, дефлімпійських ігор, європейських та всесвітніх ігор. Винагороду у 100 тисяч виплатять фристайлісту Олександру Абраменку.

За це під час засідання сесії проголосували 29 депутатів із 33.

Проєкт рішення підготувало управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міськради. За словами керівниці управління Ірини Бондаренко, на преміювання спортсменів і тренерів у бюджеті Миколаєва закладено один мільйон гривень. І з цієї суми 100 тисяч гривень планують виплатити Олександру Абраменку.

"Це питання виникло через те, що 14 лютого 2023 року до управління надійшов лист-звернення від Федерації лижних видів спорту із проханням преміювати за XXIV Олімпійські ігри Олександра Абраменка. Тому вважаємо за доцільне внести зміни до Програми і виплатити кращому спортсмену Миколаївської області разову премію за XXIV зимові Олімпійські ігри. Гроші додатково не просимо, будуть використані із фонду, що передбачений на 2023 рік", — сказала Ірина Бондаренко.

Виплата грошової винагороди кращим миколаївським спортсменам планується за підсумками року за результатами всеукраїнських та міжнародних змагань. Стипендією міського голови та міської ради у 2023 році відзначені 43 вихованці спортивних шкіл Миколаєва. Вона призначається спортсменам, які є переможцями та призерами чемпіонатів світу, Європи та України.

За проєкт проголосували 29 депутатів, проти — 1, утримались — 3.

Що відомо

  • Український фристайліст Олександр Абраменко ― олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 у лижній акробатиці. Ігри у Пекіні для нього п'яті у кар'єрі. Спортсмен вісім разів виступав на чемпіонатах світу з лижної акробатики. У 2019 році він став срібним призером турніру.
  • У сезоні 2021/22 Абраменко двічі ставав бронзовим призером етапу Кубка світу у фінській Руці у командній лижній акробатиці.
  • Миколаївський фристайліст Олександр Абраменко виборов срібну нагороду з лижної акробатики в Олімпійських іграх-2022, які тривали у Пекіні. У Миколаєві організували фан-зону з нагоди виступу спортсмена.
  • Фристайліст Олександр Абраменко відреагував на заяву Олімпійського комітету про можливий допуск російських спортсменів до змагань. Спортсмен закликав не допустити представників Росії та Білорусі до Олімпіади-2024, яка відбудеться в Парижі.

Читайте також

Досягли високих спортивних результатів: миколаївські спортсмени отримують стипендії міського голови та міської ради

З гармат та мінометів. На Миколаївщині російські війська обстріляли громаду

"Віднови ДІМ". На Миколаївщині реалізують програму від державного Фонду енергоефективності

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок