Як в одному із сіл Хмельниччини виховують боксерів

Як в одному із сіл Хмельниччини виховують боксерів

Як в одному із сіл Хмельниччини виховують боксерів
. Фото: Суспільне Хмельницький

Чотири роки працює боксерська секція в селі Криваченці, що у Війтовецькій громаді. Про це Суспільному розповів тренер секції Олег Лапінський. За його словами, створили її за ініціативи громади та керівника Війтовецької федерації боксу "Клуб боксу" Віктора Фриза.

Хто відвідує секцію, які здобутки у її вихованців та які у них плани, детальніше — у матеріалі Суспільного.

Дев’ятнадцятирічна Ілона Стаднійчук чотири роки відвідує секцію з боксу у своєму рідному селі Криваченці.

"Всі мої друзі прийшли на тренування, я вирішила теж спробувати, сподобалось, так і зараз досі ще тренуюся. Тренування у нас тричі на тиждень, інколи — щодня. Я стала майстром спорту. Навчаюсь в Кам’янці-Подільському на вчителя фізкультури. Планую стати чемпіонкою Європи", — розповіла Ілона.

Ілона Стаднійчук чотири роки займається боксом.
Ілона Стаднійчук чотири роки займається боксом. Фото: Суспільне Хмельницький

Секцію з боксу у клубі села Криваченці, що у Війтовецькій громаді, створили чотири роки тому, розповідає тренер Олег Лапінський. Каже, щодня їздить з Хмельницького до сільського клубу, аби тренувати дітей.

"Наша секція з боксу була організована чотири роки тому за сприянням ОТГ і Фріза Віктора Леонідовича. Гарний зал збудували, повішали мішки, надали рукавички. І діти почали тренуватися. За цих чотири роки секція виховала одного майстра спорту, два кандидати в майстри спорту", — сказав тренер Олег.

Заняття з боксу триває півтори-дві години, каже дев’ятирічний вихованець секції Роман Рак: "Я хочу стати спортсменом з боксу. Вже займаюсь роки два. Я жодного тренування не пропускаю. Нещодавно їздив в Хмельницький і зайняв друге місце. Я хочу стати чемпіоном по боксу".

Роман Рак займається боксом два роки.
Роман Рак займається боксом два роки. Фото: Суспільне Хмельницький

Тренер Олег Лапінський розповідає про цьогорічні здобутки своїх вихованців: "27-29 січня у нас проходив чемпіонат області в Хмельницькому. Ми представляли сім осіб з нашої секції. Було 300 учасників. Ми завоювали майже всі призові місця. У квітні у нас чемпіонат України, який теж буде проходити в Хмельницькому. Буде представлений 2007, 2008 рік, буде два хлопці".

Один із вихованців сільської секції з боксу Ігор Юхимик готується до чемпіонату України, який запланований на квітень.

"Я займаюсь боксом п’ять років. На чемпіонатах області виборював другі місця. На чемпіонаті України я буду вперше. Мені подобається, як кумир Олександр Усик", — розповів Ігор.

Ігор Юхимик готується до чемпіонату України з боксу.
Ігор Юхимик готується до чемпіонату України з боксу. Фото: Суспільне Хмельницький

Тренування відбуваються – щодня, окрім вихідних. Секцію відвідує до сорока дітей, говорить тренер. "Дівчаток — відсотків тридцять. Решта — хлопці. Плани — виховати якомога більше майстрів спорту. І представляти наш український бокс на Європейських й світових змаганнях".

Авторка: Наталя Сідова.

Читайте також

  • "Нічого критичного не сталося". Марина Бех-Романчук – про травму, відновлення та пропуск зимового сезону
  • "Прийняли в козацьку родину". Історія танцюриста-переселенця з Краматорська

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок