"Прийняли в козацьку родину". Історія танцюриста-переселенця з Краматорська

"Прийняли в козацьку родину". Історія танцюриста-переселенця з Краматорська

"Прийняли в козацьку родину". Історія танцюриста-переселенця з Краматорська
. Фото: Суспільне Хмельницький

Артист з Краматорська Микита Єфімов танцює в ансамблі пісні й танцю "Козаки Поділля". Про це Суспільному розповів головний балетмейстер ансамблю Сергій Качуринець. За його словами, раніше чоловік працював в "Сіверних клейнодах" в Чернігові, нині знайшов себе у їхньому колективі.

Детальніше — читайте у матеріалі Суспільного Хмельницький.

Микита Єфімов випускник Київського національного університету культури та мистецтв. Каже, війна змінила його життя. Він переїхав до Хмельницького з Краматорська з бабусею через місяць від початку повномасштабного вторгнення.

"Спочатку будо дуже складно, займався кожний день. Входив у форму вже до конкурсу, до того, як вступив до ансамблю. І коли мене взяли, теж будо дуже складно, особливо з дихалкою. Всі такі потужні номери, і зараз це не останні мої сили, і треба вдосконалюватись, трішки ще вибиваюсь із колективу, але ще буду напрацьовувати", — розповів Микита.

Микита, через війну ,переїхав з Краматорська до Хмельницького.
Микита, через війну ,переїхав з Краматорська до Хмельницького. Фото: Суспільне Хмельницький

Артист ансамблю Богдан Шелевей, котрий разом із Микитою винаймає житло каже, що вони більше зосередились на тому, що Микита хоче досягнути тут.

"Я йому можу підказати, як під час роботи, так і вдома, коли він щось там забув і йому потрібно згадати, щоб швидше вивчити якийсь рух, партію. Він може прийти й спитатися, як той чи інший рух виконується, я йому одразу вдома в коридорі показую", — говорить Богдан.

В ансамблі пісні й танцю "Козаки Поділля" Микита Єфімов танцює з листопада, розповідає головний балетмейстер ансамблю Сергій Качуринець. Каже аби потрапити до колективу танцюрист прийшов на конкурсний відбір.

"Подивився, що гарний статурний хлопець, має задатки артиста. Він перед тим сказав, що не має де проживати й Хмельницька обласна філармонія, надала кімнату, щоб він в нас трошки пожив, увійшов в артистичну, спортивну форму й пройшов конкурс. Він в нас позаймався місяць, пройшов конкурс й ми його прийняли на роботу, прийняли у свою козацьку родину", — сказав Сергій Качуринець.

Тренування артистів ансамблю "Козаки Поділля".
Тренування артистів ансамблю "Козаки Поділля". Фото: Суспільне Хмельницький

За його словами, колектив "Козаків Поділля" дружній. Усі допомагали Микиті Єфімову на новому місці.

"Він приїхав без речей, хтось приніс ковдру, хтось подушку, хтось постільну білизну. Хлопці, які в нас не місцеві винаймають квартиру, його забрали до себе. Почали показувати партії, наші хореографічні номери, Людина хоче працювати, танцювати українське. І він знайшов себе в нашому колективі", — розповів Сергій.

Читайте також

  • Втретє було легше практично, але набагато важче морально: хмельницькі медики повернулися з деокупованої Херсонщини
  • Ходить з опорою й щодня їздить до лікарні. Яке життя Софії Коваль після уколу

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок