У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу

У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу

У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу
. Фото: Суспільне Полтава

У Полтавському районі розпочали планову імунізацію тварин від сказу. Це щорічна кампанія, яку проводять у два етапи, розповів Суспільному провідний лікар Полтавської районної лікарні ветеринарної медицини Олександр Мисик. За його словами, щеплення від недуги дає імунітет тварині на рік.

Коту Аліни Кальник із села Великий Тростянець Щербанівської громади вводять вакцину від сказу.

"У мене кіт і дві собаки. Ми кожен рік їх вакцинуємо, щоб тваринки були здорові, не хворіли і не чіплялись різні хвороби. У Telegram-каналі Щербанівської громади написали, що буде вакцинація проводитись", каже жителька села Великий Тростянець Аліна Кальник.

У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу
Вакцинують від сказу. Фото: Суспільне Полтава

Планову вакцинальну кампанію від сказу цьогоріч у Полтавському районі почали 21 лютого, говорить лікар.

"Зараз ми робимо Великий Тростянець, Малий Тростянець, Щербані, Терешки (села у Щербанівській громаді – ред.). І так ідемо по населених пунктах, якраз виходимо на середину літа із щепленнями. Восени так само повторно проводиться довакцинація. Тварини, які народилися навесні і яким виповнилося три місяці, тобто це буде довакцинація молодняка", — говорить провідний лікар Полтавської райлікарні ветеринарної медицини Олександр Мисик.

Своїх тварин вирішив вакцинувати Олександр Мироненко.

У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу
У Полтавському районі тварин безплатно щеплюють від сказу. Фото: Суспільне Полтава

У нас четверо собак і кіт надворі. Кожен рік обов’язково робимо, тому що тут у нас, бачите, ліс поряд, собаки бродячі на фермі ходять. І тому ми перестраховуємось, щоб ніякої зарази не перенесли", — говорить житель села Великий Тростянець Олександр Мироненко.

Протягом першого дня імунізували 176 тварин. Щеплення безплатні. Вакцина дає імунітет від сказу на один рік, говорить Олександр Мисик.

"Найчастіше домашні тварини заражаються або при контакті з нещепленими бродячими собаками, зараженими вірусом сказу, або при контакті з лисицями, або з тваринами з дикої фауни.Тварини, які нещеплені, при контакті дійсно заражаються, потім хворіють і можуть заразити людей. При покусах захворювання передається і людям", — каже провідний лікар Полтавської райлікарні ветеринарної медицини Олександр Мисик.

За словами Олександра Мисика, торік випадків сказу серед тварин на території району не виявили.

На початок