Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна заробила шість кіл штрафу та фінішувала поза топ-10 в чоловічій естафеті на ЧС з біатлону, Норвегія не виграла

Україна заробила шість кіл штрафу та фінішувала поза топ-10 в чоловічій естафеті на ЧС з біатлону, Норвегія не виграла

Україна заробила шість кіл штрафу та фінішувала поза топ-10 в чоловічій естафеті на ЧС з біатлону, Норвегія не виграла
. International Biathlon Union

Повні результати гонки.

Передостанній день чемпіонату світу з біатлону в німецькому Обергофі складається з двох естафетних гонок - чоловічої та жіночої. Ще у переддень старту цих змагань організатори ставили під сумнів їх проведення через несприятливий прогноз погоди, який передбачив сильні пориви вітру.

Зрештою, у день змагань було ухвалене рішення стартувати, але вітер неодноразово втручався у перебіг чоловічої естафети. У підсумку, тільки Італія та Румунія змогли обійтися без кіл штрафу у цій естафеті, тоді як усі інші збірні щонайменше одного разу заїжджали на коло штрафу.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону в Україні. Дивіться усі гонки наживо тут.

Збірна України у цій естафеті вдруге в сезоні була представлена основним складом: Артем Прима, Дмитро Підручний, Богдан Цимбал та Антон Дудченко.

І до четвертої стрільби у цій гонці (стрільба стоячи на другому етапі) Україна перебувала у топ-6 з серйозними претензіями на боротьбу за вищі місця. Перший етап Артем Прима завершив на сьомому місці з відставанням у 45 секунд.

ВІДЕО ЧОЛОВІЧОЇ ЕСТАФЕТИ

А за два кола гонки Дмитро Підручний скоротив відставання від лідера до 38 секунд і прийшов на стрільбу шостим. Однак на цій стійці Дмитро потрапив у порив вітру: з восьми пострілів, він влучив лише одного разу. Відтак, одразу чотири кола штрафу, які відкинули Україну на 17-е місце.

Підручний передав естафету 17-м з відставанням у понад три хвилини, шансів у боротьбі за медалі більше не було. Богдан Цимбал та Антон Дудченко підняли Україну на 13-е фінішну позицію: кожен з них заробив ще по одному колу штрафу.

У підсумку, в України шість кіл штрафу та 15 додаткових патронів - це третій найгірший результат за точністю стрільби в історії у чоловічих естафетах. І це також найгірший результат за стрільбою конкретно в цій командній гонці.

Читайте більше: Україна показала третій найгірший результат за стрільбою в історії чоловічих естафет

Чемпіонами світу несподівано стали не норвежці. Команда, що виграла усі старти у цьому сезоні та загалом перемогла в останніх семи естафетах, фінішувала тільки другою. У норвежців два кола штрафу. Відповідно, Йоганнес Бьо виграв шосту медаль на турнірі, але втратив шанс зібрати усе "золото" чемпіонату світу - тепер у нього п'ять золотих та одна срібна медаль.

"Золото" в естафеті завоювала Франція, яка пройшла серед лідерів усю гонку. І у підсумку Кантен Фійон Майє на останній стрільбі не залишив надію суперникам, після чого впевнено фінішував першим. Третіми на подіумі фінішували шведи.

Перед останнім етапом на першому місці йшла Чехія, але ця команда втратила місце на подіумі і фінішувала четвертою.

  • Чемпіонат світу з біатлону: чоловіча естафета
  1. Франція (1+9) 1:21:48.8
  2. Норвегія (2+14) +38.9
  3. Швеція (1+13) +1:39.8
  4. Чехія (2+10) +2:04.2
  5. Німеччина (5+8) +3:51.8
  6. Швейцарія (6+8) +4:08.1

...

  • 13. Україна (6+15) +5:51.1
На початок