Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Для мене це перемога". Юрай Санітра - про п'яте місце Підручного в спринті ЧС-2023 та плани на гонку переслідування

"Для мене це перемога". Юрай Санітра - про п'яте місце Підручного в спринті ЧС-2023 та плани на гонку переслідування

Ексклюзивно
"Для мене це перемога". Юрай Санітра - про п'яте місце Підручного в спринті ЧС-2023 та плани на гонку переслідування
. Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої збірної для Суспільне Спорт.

Дмитро Підручний показав найкращий особистий результат серед українських біатлоністів у сезоні 2022/23. Капітан збірної посів п'яте місце в спринті чемпіонату світу, що триває в німецькому Обергофі.

Для Підручного гонка стала лише четвертою цього сезону. Більшість етапів Кубка світу 2022/23 він пропустив через травму коліна, на якому згодом був змушений перенести операцію.

Читайте також: Дмитро Підручний фінішував п'ятим у спринті на чемпіонаті світу з біатлону, у топ-6 усі інші – норвежці: результати

Ще двоє біатлоністів України - Антон Дудченко та Богдан Цимбал - за підсумками гонки перевершили свої особисті рекорди на спринтах світової першості - 21-ше та 29-те місця відповідно.

Четвертий українець на дистанції, Артем Прима, також відібрався до прийдешньої гонки переслідування в Обергофі. Його час став 44-м найкращим у спринті чемпіонату світу.

Коментуючи виступи чоловічої збірної України в першому особистому старті ЧС-2023, тренер команди Юрай Санітра ексклюзивно для Суспільне Спорт відзначив виступи Дудченка та Цимбала. Та зробив наголос на показниках Підручного, що ризикував залишитися поза турніром через важку травму.

Що сказав Юрай Санітра

  • Про п'яте місце Дмитра Підручного:

"Це велика історія. Я хочу одночасно радіти та плакати. Якщо згадувати, які події відбулися цього сезону з Дмитром, то він сьогодні для мене герой. Так, як ми готувалися до цього чемпіонату, - я дуже здивований тому, що відбулося сьогодні".

"Останнє коло в Дмитра - це була боротьба. Переграти норвежців на ньому - просто сон. Коли дивлюся на результати, то для мене це перемога - бути серед п'яти норвежців. І це наш спортсмен з України, який ще в травні був у військовому мундирі. Якщо сказати комусь тут зі спортсменів, то вони не повірять. А якщо до цього додати й операцію, то це просто герой України".
"Для мене це перемога". Юрай Санітра - про п'яте місце Підручного в спринті ЧС-2023 та плани на гонку переслідування
Дмитро Підручний у спринті ЧС-2023 з біатлону. AP Photos
  • Про виступ решти українців у спринті:

"Також показали дуже високий рівень на трасі. Вони боролися".

"Шкода, що Артем Прима прийшов під час пориву вітру на вогневий рубіж і став усередині, на 16-ту стійку, треба було ближче до 28-ї, 29-ї. Але на трасі добре відпрацював".

"Богдан Цимбал також підтвердив, що він готовий та може. Антону трохи на останньому колі не вистачило сил. Але загалом, як команда, ми виступили на високому рівні. Я думаю, що ми зробили радість всім людям в Україні та всім, хто за кордоном дивилися цей старт. Для нас це великий подарунок".
  • Про гонку переслідування:

"Дуже важко щось прогнозувати. Я вірю у своїх спортсменів. Потрібно, щоб норвежці хибили на стрільбі. А другий важливий момент - це те, що Дмитро спеціаліст у гонках переслідування. Позиція хороша, потрібно боротися, починаючи від старту. Я був би не проти, якби повторився ЕстерсундУ 2019 році у Швеції Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування після четвертого місця в спринті.".

  • Про участь Дениса Насика та Артема Тищенка у гонках чемпіонату світу:
"Денис та Артем кожного дня готові до старту. Тобто робимо такі тренування, щоб вони могли вийти на старт. Після наступних двох днів ми визначимо, хто вийде на індивідуальну гонку. А далі будемо дивитися".

"Якщо ми втримаємо цю форму та хороше налаштування, то я думаю, що я матиму приємні проблеми з визначенням правильного складу на естафету".

Чемпіонат світу з біатлону: що відомо

  • Світова першість в Обергофі в неділю, 12 лютого, продовжиться гонкою переслідування у жінок. Початок - о 14:25 за київським часом.
  • Чоловічий персьют за участю чотирьох українців також відбудеться 12 лютого. Та стартує о 16:30.
  • Усього в Німеччині розіграють 12 комплектів медалей чемпіонату світу. Турнір триватиме до 19 лютого.
На початок