У Миколаєві після карантину відкрилися спортивні зали

У Миколаєві після карантину відкрилися спортивні зали

У Миколаєві після карантину відкрилися спортивні зали
. Суспільне Миколаїв

76 днів не приймав відвідувачів спортивний клуб у Заводському районі Миколаєва. Як працюватиме тепер – у репортажі кореспондентів Суспільного.

У Миколаєві після карантину відкрилися спортивні зали
Суспільне Миколаїв

Вікторія Князєва тричі на тиждень відвідує спортивний зал «100 тонн» протягом двох років. Жінка говорить, що під час карантину займалася вдома. Після - повернулася до звичного тренувального режиму.

"Спочатку трохи лінувалась, потім, звісно, знайшла онлайн-тренування. Спочатку вдома. Коли було послаблення, то виходила на стадіон, але ліпше в залі. Тут атмосферно і зручно", - говорить Вікторія Князєва.

Інструктори Катерина Лопатюк та Віталій Калініченко на період карантину змушені були писати заяву за власний рахунок. Щойно дізнались про послаблення – повернулися до роботи.

"Відкрили спортзал. Почали сходитись постійні клієнти. Працюємо, відновлюємо клієнтську базу. Входимо в режим", - говорить інструктор Віталій Калініченко

Директорка Олена Борівська розповідає, що за період карантину втратили клієнтів, а постійні відвідувачі поки побоюються приходити тренуватись, незважаючи на те, що в залі дотримуються всіх епідеміологічних норм.

"Якщо до карантину – це був потужний такий заклад, багато людей, то зараз у нас обмеження. Якщо 50%, то це до 60-ти чоловік ми можемо взяти на годину", - каже директорка спортивного клубу Олена Борівська.

Ажіотажу серед відвідувачів немає.

"Відвідують клієнти, у яких були заморожені абонементи. Під час карантину клуб їх заморозив, а зараз йде розморозка", - каже Олена Борівська.

Згідно з рекомендаціями МОЗ і Кабміну тренажери поставили на відстані два з половиною метра один від одного.

"Довелося зробити перестановку по залу, але ж ви бачите, що є дистанція, щоб людина могла дотримуватися соціальної дистанції. По залу розставлені атисептики, паперові рушники. Для утилізації стоїть урна", - говорить Олена Борівська.

Авторка: Ніна Булах, оператор: Василь Філімон.

Нагадаємо, що робота спортивних залів та фітнес-клубів була припинена на час карантину, впровадженого постановою Кабінету міністрів “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” від 11 березня 2020. Відновлення роботи розпочалось 1 червня, з введенням третього етапу послаблення карантину.

Читайте також:

На початок