Через ракетні обстріли 26 січня загинули 11 людей — ДСНС

Через ракетні обстріли 26 січня загинули 11 людей — ДСНС

Через ракетні обстріли 26 січня загинули 11 людей — ДСНС
. Олександр Хорунжий, речник ДСНС України, Фото: Медіацентр

Унаслідок російських обстрілів території України за допомогою дронів та ракет 26 січня загинули 11 людей, ще 11 дістали поранення.

Про це під час загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

"Сьогодні внаслідок терористичних атак Російської Федерації як дронами, так і ракетами, було в нас ураження в 11 областях. Всього виникло 2 пожежі внаслідок цих уражень, пошкоджено 35 будівель, постраждало 11 осіб і, на жаль, загинуло теж 11 осіб", — розповів він.

Хорунжий уточнив, що такі дані наявні у рятувальників станом на 15:00.

"Щодо роботи рятувальників, то у нас підключене зараз більше сотні рятувальників для ліквідації наслідків обстрілів, і понад 25 одиниць техніки", — зауважив посадовець.

Окрім того, ДСНС намагається відновити електропостачання у лікарнях та на інших об’єктах критичної сфери.

"Зокрема, ми зараз підключили 88 електростанцій, генераторів, для того, щоби подавати електроенергію на об’єкти в першу чергу соціальної сфери, лікарні, і так далі", — розповів речник ДСНС.

Що відомо про повітряну атаку по Україні 26 січня

Вранці 26 січня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку по всій Україні. У Києві зранку 26 січня під час повітряної тривоги сталося кілька вибухів. Війська РФ випустили у напрямку столиці близько 20 ракет. Унаслідок влучання у нежитлову забудову в Голосіївському районі є загиблий і двоє поранених. Постраждалих госпіталізували медики.

Внаслідок атак є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах, інформує пресслужба "Укренерго". У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів основне високовольтне обладнання знищено.

Яка ситуація з електропостачанням в Україні

Енергосистема України вже пережила низку ракетних атак росіян та ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога.

Восени 2022-го Росія регулярно почала обстрілювати енергоінфраструктуру України. У грудні повідомлялось, що через російські обстріли з ладу виведена половина енергосистеми України. А після обстрілів 16 грудня запровадили надзвичайний стан в енергетиці.

23 листопада, коли Росія всьоме здійснила масований ракетний удар по енергоінфраструктурі України, по всій країні запровадили аварійні відключення світла. Через обстріли українці опинились не тільки без світла, а й без водопостачання та зв'язку. Світло вимкнулось уМолдові. 5 грудня Росія знову обстріляла ракетами об’єкти критичної інфраструктури України. Росіяни випустили понад 70 ракет, українські військові збили понад 60. В країні почались перебої зі світлом та водопостачанням. Одна з ракет впала на території Молдови.

16 грудня РФ випустила по Україні 76 ракет, ППО знищили 60. У низці регіонів запровадили аварійні відключення світла. За три дня, 19 грудня, Росія здійснила атаку дронами, випустивши по Україні понад 30 безпілотників іранського виробництва.

Міжнародні організації та уряди країн відправляють Україні генератори та іншу допомогу для відновлення електрики. 13 грудня в Парижі відбувся перший енергетичний "Рамштайн", де серед іншого ухвалили 1 мільярд доларів Україні на проходження зими.

В уряді України розглядають три сценарії блекауту і закликають українців економити електроенергію та підготуватись до тривалих відключень світла.

Електроенергія. Усі останні новини

Читайте також

Нічна атака "Шахедами", Пентагон почне тренування ЗСУ на танках Abrams. 337 день війни. Онлайн

Повітряні Сили: вночі знищили 24 "Шахеди"

Вночі над Києвом збили 15 "Шахедів" — КМВА

На початок